Chiriașii cer, proprietarii investesc în amenajări interioare

Comportamentul chiriașilor trece printr-o schimbare de abordare, ceea ce îi determină pe proprietari să se adapteze și să acționeze în consecință. Astfel, locuințele de închiriat din Brașov și din țară sunt listate cu amenajări din ce în ce mai complexe în vederea oferirii unui plus de valoare din perspectiva confortului și a funcționalității.

Chiriașii caută locuințe pe care să e poată ocupa imediat și în care să nu fie nevoie să investească pentru utilare și renovare. În același timp, caută condiții locative mai bune decât cele precedente, așa că orice element suplimentar  de confort va constitui un argument în plus pentru chiriaș să-și asume un angajament pe termen lung.

Din ce în ce mai mulți proprietari care au apartamente de închiriat în Brașov încep să se conformeze acestor tendințe și să investească în îmbunătățirea condițiilor pe care le propun.  Unii proprietari merg și mai departe și investesc în design interior, pe lângă aspectele funcționale. Direcționarea investițiilor în direcția designului interior deschide și o serie de oportunități.

În primul rând, locuința are toate șansele să atragă atenția mai repede pentru închirierea pe termen lung. În același timp proprietarul îi poate schimba utilitatea către închirierea în regim hotelier. În condițiile în care Brașovul este o destinație turistică de interes, închirierea în regim hotelier prin intermediul platformelor specializate se poate transforma într-o sursă importantă de venit suplimentar.

Mai mult, într-o piață imobiliară în care imaginea vinde, în care etapa preliminară de selecție se desfășoară online, un apartament cu un design interior modern are șanse mai mari să trezească interes, în detrimentul unui apartament similar, cu aceleași dotări funcționale, dar care dispune de un design interior clasic.

Investițiile în designul interior al unui apartament de închiriat se vor regăsi în câștigurile financiare suplimentare pentru proprietar.

2020 începe cu stagnarea prețurilor pe segmentul de apartamente noi din Brașov

Anul 2020 începe cu o oarecare doză de moderație pe piața imobiliară din Brașov. Principalul indicator al acestei temperări este nivelul prețurilor care a înregistrat o stagnare pe unele segmente, în timp ce pe alte segmente a marcat doar o creștere ușoară.

În aceste condiții, prețul mediu pe metru pătrat în Brașov rămâne sub media națională, respectiv 1.190 de euro pe metru pătrat. La nivel național, prețul mediu înregistrat de Indicele Imobiliare.ro la începutul acestui an este de 1.346 euro pe metru pătrat, ceea ce marchează o apreciere la nivelul întregii țări de 10% față de nivelul înregistrat în perioada similară a anului trecut.

Prețurile pe segmentul apartamentelor noi din Brașov înregistrează în februarie 2020 o stagnare la nivelul de 1.230 euro/mp, nivel la care s-au situat și la finalul anului trecut. Comparativ cu luna ianuarie 2019, acum putem vorbi de o creștere de 8%, respectiv de 91 euro/mp.

Pe segmentul apartamentelor vechi din Brașov, avansul față de luna decembrie a anului trecut este de 1,8%, respectiv 21 euro/mp, ceea ce duce nivelul prețurilor le 1.165 euro/mp. Comparativ cu luna ianuarie din 2019 avansul înregistrat de Indicele Imobiliare.ro este de 6,7%, respectiv 73 euro/mp.

Cea mai mare creștere înregistrată în Brașov față de finalul anului trecut este pe segmentul apartamentelor cu 4 camere din clădiri vechi. Aceste unități locative au înregistrat un avans de 4% față de luna decembrie 2019. Totuși, prețul pe metru pătrat este cel mai scăzut, respectiv 1.022 euro/mp.

Programul Prima Casă 2020 a fost lansat oficial!

Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a anunțat lansarea oficială a Programului Prima Casă 2020. Chiar dacă în ultima vreme s-au vehiculat o serie de schimbări la nivelul acestui program guvernamental, condițiile de eligibilitate au rămas similare cu cele de anul trecut.

Lansarea oficială a programului după ce Ministerul Finanțelor și-a dat acordul pentru distribuirea sumei de 1,98 miliarde de lei din plafonul total de 2 miliarde prevăzut pentru acest an. Astfel au fost deblocate fondurile necesare pentru acordarea garanțiilor în cursul acestui an.

De la lansarea sa, în 2009 până la finalul sesiunii precedente din 2019 prin Programul Prima Casă au fost acordate peste 270.000 de garanții sau promisiuni de garanție pentru achiziția sau construcția unei locuințe. Garanțiile au ajuns la o valoare totală cumulată de aproape 25 de miliarde de lei.

Avantajul major pe care îl propun creditele imobiliare contractate prin Programul Prima Casă este garanția de doar 5%. Un produs de finanțare imobiliară convențional presupune o dobândă de cel puțin 15%, ceea ce îngreunează oarecum accesul cumpărătorilor potențiali la finanțare.

În acest an sumele maxime care pot fi acordate sunt:

  • până la 57.000 de euro pentru locuințe achiziționate în imobile vechi;
  • până la 66.000 de euro pentru locuințe noi sau consolidate, în condițiile în care
  • termenele de finalizare nu sunt mai mari de 5 ani la data depunerii dosarului de finanțare;
  • până la 66.000 de euro pentru construcția unei case noi;
  • până la 71.250 euro pentru construcția unei case în regim de asociere.

În ceea ce privește condițiile generale de eligibilitate a aplicanților pentru un credit imobiliar prin Prima Casă, acestea sunt:

  • Cetățenia română;
  • Să nu aibă individual sau în comun o locuință în proprietate, cu o suprafață utilă mai mare de 50mp;
  • Să nu existe un alt credit ipotecar în derulare și să nu fi fost accesat în trecut un credit prin Prima Casă;
  • Destinația creditului să fie achiziția sau construcția unei locuințe;
  • Achitarea avansului.

5 sfaturi pentru face ordine în dressing

Mai devreme sau mai târziu, dressingul poate deveni neîncăpător pentru a găzdui toată garderoba, așa că apare nevoia de a face ordine. Așadar, ai nevoie să-ți iei inima în piept și să faci o selecție dură a hainelor pe care le folosești și să renunți la cele pe care nu le folosești.

Probabil ai umplut dulapul sau dressingul până la refuz deoarece a părut întotdeauna un demers consumator de timp. Totuși, dacă ai un plan sistematic, poți ajunge să faci ordine într-un timp foarte scurt.

Lucrează sistematic

Poate nu este indicat să-ți scoți toate lucrurile din dulap și să le aduni într-o grămadă mare în mijlocul casei. În schimb, ar trebui să încerci o abordare sistematică. Probabil, o abordare în funcție de categorii de haine este o idee eficientă.

Elimină ce nu se mai potrivește

Probează și elimină hainele care nu îți mai sunt potrivite, atât din perspectiva măsurii, cât și a stilului. Chiar dacă este greu să te desparți de ele, cu siguranță nu le-ai mai purtat de multă vreme și ocupă spațiu în dulap, spațiu care ar putea fi folosit pentru piese noi, moderne.

Selecția de sezon

Tranziția dintre sezoane este momentul perfect pentru a face selecția. De exemplu, la finalul sezonlui rece poți identifica foarte ușor hainele pe care nu le-ai purtat și la care poți renunța.

Folosește regula: renunțarea la un articol – adăugarea unuia nou

Pe termen lung, această regulă te poate feri de supraaglomerarea dressingului. Atât timp cât înlocuiești piese din aceeași categorie, nu vei mai avea probleme de supraaglomerare.

Donează articolele pe care nu le mai porți

Poți faci din operațiunea de ordonare a șifonierului una sustenabilă. CU siguranță majoritatea hainelor la care renunți sunt în stare bună, așa că gândește-te să le donezi pentru a putea fi folosite în continuare.

Un dulap ordonat poate determina o creștere importantă în ceea ce privește calitatea vieții.

 

Cât de importantă este locația pentru o clădire de birouri?

Poziționarea unei clădiri de birouri este vitală pentru confortul celor care vor lucra în ea. Acest confort este dat atât de aspectele de amenajare interioară a spațiului, a terenului din jurul clădirii, dar și de conectivitatea zonei la restul orașului. Ușurința cu care angajații ajung la birou este unul dintre criteriile esențiale care determină alegerea poziționării unei clădiri de birouri.

Obiectivul major al unei clădiri de birouri pregătite pentru provocările spațiului de lucru modern este să încurajeze productivitate angajaților și, în același timp, să reducă stresul. În acest sens, poziționarea unei clădiri de birouri în Brașov, în zona centrală, deschide o serie de beneficii pentru angajați. Astfel, aceștia au acces facil către instituțiile statului cu care trebuie să interacționeze în scop personal. Pauzele pot fi folosite pentru rezolvarea unor probleme fără să fie nevoie de o zi liberă pentru o interacțiune cu o instituție publică.

În același timp, zona centrală oferă și o serie de variante de relaxare și de petrecere a timpului liber. Astfel, dacă angajații au nevoie de o pauză, pot ieși în pauza de prânz la un restaurant sau, după orele de program se pot bucura de momente de relaxare într-un bar sau la o cină înainte să se retragă către casă.

Avantajele zonei centrale sunt evidente pentru poziționarea unei clădiri de birouri. Totuși, există o serie de beneficii propuse și de către clădirile de birouri poziționate într-un cartier periferic. Un avantaj major este că, spre deosebire de zona centrală, cartierele periferice sunt mai “aerisite”, se găsesc mai ușor locuri de parcare.

Totodată, zonele periferice pot favoriza crearea unui mediu de lucru mai liniștit care să încurajeze concentrarea. De obicei, în zonele periferice este mai multă liniște, traficul este mai puțin intens, așa că angajații pot fi mai productivi, datorită condițiilor care favorizează concentrarea.

Ce beneficii aduce investiția într-un spațiu comercial?

În timp ce apartamentele cu una sau două camere sunt văzute ca fiind cele mai bune oportunități pentru investiții imobiliare, este neglijată o categorie care poate avea un potențial ridicat, spațiile comerciale. Acest tip de proprietăți pot avea diferite destinații, de la hale, spații pentru amenajat parcări, cafenele, restaurante, magazine sau chiar cabinete medicale.

Față de proprietățile rezidențiale cele comerciale prezintă o serie de avantaje pentru proprietar.

Contracte de închiriere pe termen lung

În timp ce pentru un apartament pot fi rulați mai mulți chiriași la perioade scurte de timp, un spațiu comercial închiriat unei firme are toate șansele să devină unul pe lungă durată. Odată instalate și odată ce și-au demarat fluxurile curente de lucru, companiile sunt mult mai puțin susceptibile să se mute. Bineînțeles nu este imposibil, fie datorită creșterii nevoii de spațiu sau, dimpotrivă, din cauza necesității de a restrânge activitatea. Totuși, în cea mai mare dintre cazuri, dacă firmele au fost atente la alegerea spațiului astfel încât acesta să se potrivească nevoilor specifice, vor sta o perioadă ungă de timp.

Venituri mai mari pentru proprietar

Din perspectiva veniturilor, un spațiu comercial are un potențial mult mai bun. De exemplu, pentru aceeași suprafață utilă, un spațiu comercial se închiriază cu un preț net superior unui apartament care prezintă exact aceeași suprafață.

Renovarea spațiului

De cele mai multe ori, firmele renovează spațiile în care urmează să-și desfășoare activitatea, astfel încât să fie adaptate nevoilor. Renovarea spațiului este un beneficiu pentru proprietar care nu mai este nevoit să investească din resurse proprii. În plus, în cazul în care, din diverse motive, firma se mută, spațiul rămâne renovat ceea ce poate prezenta un plus pentru o nouă închiriere.

Companiile încep să-și schimbe perspectiva asupra birourilor open-space

Spațiile comune de lucru, de tip open-space au început să afecteze productivitatea angajaților. De aceea, unele companii au început să regândească spațiile de lucru astfel încât să ofere condiții optime de lucru. De cele mai multe ori, este reclamată rumoarea din birourile open-space și întreruperile frecvente, ceea ce duce la pierderea concentrării și a coerenței în acțiuni.

Chiar dacă biroul open-space încurajează colaborarea, iar companiile își doresc întotdeauna o mai bună comunicare în interiorul echipelor și a departamentelor, așa că optimizează open-space-ul clasic. De aceea începe să se acorde o atenție din ce în ce mai mare variantelor de reducere a zgomotului. O serie de companii încep să implementeze concepte de design destinate acestui scop.

De asemenea, se face apel la mobilier modern, construit cu tehnologii noi care contribuie la reducerea nivelului de zgomot și, implicit a elementelor care ar putea determina distragerea atenției.

Tendința generală este aceea de orientare către un spațiu de lucru hibrid, organizat în mai multe zone, spațiu în care angajatul să beneficieze de flexibilitate și de libertatea de alege locul propice pentru a lucra. Noile spații de birouri sunt concepute cu zone, atât de tip open-space, care facilitează colaborarea, cât și zone în care există posibilitatea de a lucra fără interferențe exterioare. În același timp, spațiile de birouri trebuie să includă și o zonă de relaxare în care angajații să poată socializa sau să se ocupe de task-uri mai ușoare.

Pentru reducerea nivelului de zgomot, dar și pentru separarea spațiilor de lucru, fără însă a ridica ziduri, specialiștii recomandă plantele. Acestea reușesc să acționeze eficient ca reductoare de zgomot. În același timp, creează o atmosferă mai plăcută în birou.

Spațiile de birouri evoluează odată cu diversificarea nevoilor angajaților dar și a așteptărilor companiilor.

Sfaturi practice pentru ordonarea locuinței în 2020

Profită de începutul noului an pentru a schimba fața locuinței tale. Cu siguranță ai acumulat o serie de obiecte pe care acum nu le mai prea folosești și sunt înghesuite prin toate colțurile. Simți că nu mai ai loc să te desfășori în propria locuință, așa că ar trebui să-ți iei inima în dinți și să faci o reorganizare radicală.

Cum? Citește în continuare și vei afla câteva ponturi!

Învață să renunți la lucruri

Primul pas în orice operațiune de reorganizare a locuinței este renunțarea la lucrurile de care nu mai ai nevoie. Așadar, renunță la tot ceea ce nu folosești. Este greu, dar este necesar pentru a te elibera de povara depozitării și pentru a crea spații. Sortează lucrurile la care renunți. Unele dintre ele ar putea fi donate.

Stabilește etape

Orice muncă de reorganizare a locuinței are nevoie, la rândul ei de o organizare minuțioasă. Așadar, încearcă să gândești etape. Poți aborda separat fiecare cameră după care poți trece la celelalte spații, cum ar fi holul și baia sau băile. Odată ce începi acest demers, nu te descuraja. S-ar putea să fie mai solicitant și mai complicat decât ți-ai imaginat.

Apelează la creativitate

Nu întotdeauna soluțiile de depozitare convenționale sunt cele mai potrivite. S-ar putea să ai nevoie de altceva, adaptat spațiilor disponibile. Cine știe, poate un set de rafturi poate oferi o funcționalitate nouă unui colț al camerei, fără să sufoce spațiul încăperii.

Folosește și spațiul pe verticală

Pereții s-ar putea să-ți ofere posibilități excelente pentru depozitarea diferitelor obiecte de care ai nevoie. Așa că, aruncă o privire și gândește-te ce corpuri de mobilier s-ar potrivi pentru a eficientiza spațiul. De exemplu, ai putea să cumperi un sistem pentru prinderea bicicletei pe perete pentru a nu o mai lăsa în hol unde ocupă spațiu și încurcă trecerea.

Bugetul, principalul indicator pe care îl are la dispoziție cumpărătorul în scop investițional

Într-o piață cu o ofertă variată este foarte important ca opțiunile să fie restrânse strict la proprietățile care se încadrează în preferințele cumpărătorului dar, mai ales, în buget. Așadar, determină bugetul pe care îl ai la dispoziție, cash sau prin contractarea unei finanțări și explorează doar opțiunile care se încadrează în suma disponibilă.

Pentru Brașov în funcție de buget, ar trebui să e orientezi după sugestiile de mai jos.

30.000 de euro

În condițiile în care locuințele din Brașov au trecut printr-o apreciere semnificativă în 2019, găsirea unei proprietăți cu 30.000 de euro s-ar putea să fie o provocare. În principiu, pot fi vizate garsonierele, dar nu în zonele centrale. În plus, la această sumă, ar trebui să adaugi un buget pentru renovări. Unele garsoniere pot fi scoase la vânzare într-o stare precară. Totuși, o astfel de garsonieră se poate dovedi o investiție inspirată deoarece are un potențial foarte bun pentru închiriere pe termen lung.

60.000 de euro

Această sumă permite deja achiziția unui apartament cu două camere. Un astfel de apartament poate aduce un venit lunar mai consistent și poate fi o opțiune locativă pentru mai multe categorii de public. Astfel, atât cuplurile de tineri, cât și familiile pot găsi confortul de care au nevoie într-o asemenea unitate locativă. În ceea ce privește locația, sunt șanse destul de mici să te încadrezi cu această sumă la un apartament în zona centrală.

90.000 de euro

Deja este o sumă consistentă care deschide mai multe opțiuni. Poate oferi acces și către un apartament cu 2 camere în zona centrală sau către o proprietate mai spațioasă într-o zonă periferică. Aici ar trebui făcute calcule mai amănunțite în legătură cu amortizarea investiției. Mai mult, o proprietate mai pare poate fi și mai greu de închiriat.

Achiziția unui apartament în Brașov poate fi o decizie investițională inteligentă

Imobiliarele rămân încă cele mai sigure și mai rentabile direcții de investiții. Așadar, dacă ai economii suficiente sau te califici pentru un credit imobiliar, ar fi recomandat să te orientezi către achiziția unui apartament în Brașov.

Brașovul este o piață bună pentru achiziții în scop investițional. Spre deosebire de alte orașe din România, aici există un potențial turistic foarte mare, așa că apartamentul achiziționat va putea începe să producă un venit suplimentar imediat după semnarea contractului de vânzare-cumpărare. În funcție de zonă, locuința poate fi închiriată în regim hotelier, iar câștigurile nu sunt de neglijat.

În condițiile în care numărul turiștilor care vizitează Brașovul este în creștere, achiziția în vederea închirierii în regim hotelier este o alternativă rentabilă pentru a genera un venit suplimentar. Cu siguranță, câștigul generat de exploatarea apartamentului va fi net superior dobânzii oferite de bancă pentru un cont de economii. Chiar și în cazul unui credit, venitul lunar generat de apartament poate acoperi rata și lăsa proprietarului un profit.

Brașovul propune oportunități cu potențial pe segmentul turistic, dar exploatarea acestora presupune disponibilități de timp destul de importante. Totuși, investițiile în imobiliare se pot dovedi rentabile și pentru cei care vor un venit stabil fără să depună prea mult efort. Închirierea pe termen lung este o alternativă care se poate dovedi potrivită în acest caz.

Înainte de a face investiția, trebuie definit foarte clar scopul în care va fi folosit apartamentul. În cazul introducerii lui în circuitul turistic, va fi nevoie de un apartament zona centrală, în timp ce pentru închiriere pe termen lung se poate căuta și într-o zonă periferică. Bineînțeles, sumele investite vor diferi semnificativ în funcție de zona în care este poziționat apartamentul.

Nu în ultimul rând, prețul apartamentelor din Brașov este pe o tendință stabilă de creștere, așa că, în timp, apartamentul se va aprecia.