bucatarie

3 criterii pentru amenajarea bucătăriei

Bucătăria este încăperea care aduce întotdeauna un plus de valoare locuinței. De aceea amenajarea ei este un pas important pentru îmbunătățirea confortului, dar și a funcționalității casei sau apartamentului. Mai mult, investiția în renovarea bucătăriei se va dovedi foarte rentabilă în momentul vânzării proprietății. Alături de baie sau băi, bucătăria este un argument plauzibil în favoarea unui preț peste cel al pieței. Așadar, dacă decizi să faci pasul către îmbunătățirea bucătăriei ar trebui să iei în considerare câteva aspecte:

1. Funcționalitatea
În primul rând, bucătăria este o încăpere funcțională. Aici se desfășoară o parte importantă a activităților dintr-o locuință, respectiv se gătește și se servește masa. În plus, mai are și o serie de alte funcții celor de preparare și păstrare a mâncării, cum ar fi păstrarea alimentelor, a veselei. Funcțiile esențiale sunt date de electrocasnice. Frigiderul, cuptorul, plita pentru gătit sau mașina de spălat vase nu pot lipsi dintr-o bucătărie modernă.

2. Stilul
Dacă ai planuri de renovare a întregii locuințe, încadrează bucătăria în stilul pe care vrei să-l adopți. Evită contrastele dintre modern și clasic. De exemplu, nu poți avea o bucătărie modernă cu mobilier nou și electrocasnice de ultimă generație, iar restul locuinței să fie într-un stil conservator. Bineînțeles, poți armoniza elemente clasice cu elemente moderne.

3. Jonglează cu spațiul
Un spațiu mare este mai permisiv, te lasă să te „joci” cu aranjarea pieselor de mobilier după bunul plac astfel încât amenajarea finală să fie optimizată pentru nevoile tale. Spațiile mici stimulează imaginația, te obligă să găsești soluții ingenioase, astfel încât rezultatul final să fie unul atractiv din punct de vedere al designului, fără a neglija însă aspectele funcționale. Indiferent de dimensiuni, bucătăria poate lua forme și funcții interesante, îmbunătățind astfel calitatea vieții în locuința ta.