apartament nou

3 detalii pe care să le iei în considerare la cumpărarea unei locuințe noi

Locuințele noi devin din ce în ce mai atractive, în special pentru tineri. Compartimentarea adaptată nevoilor omului modern și designul actual reușesc sunt principalele avantaje pe care aceste locuințe la pun la dispoziția cumpărătorilor potențiali.

În marile orașe din România se construiesc o serie de ansambluri rezidențiale noi, ceea ce demonstrează că argumentele sunt validate de cumpărătorii potențiali. Dacă la un moment dat apartamentele vechi conduceau detașat în topul preferințelor acum, situația este una mult mai echilibrată.

În cazul în care intenționezi să cumperi un apartament nou în Brașov, ar trebui să iei în considerare 3 detalii esențiale.

  1. TVA-ul. În cazul locuințelor achiziționate de la persoane fizice nu se plătește TVA, dar când vine vorba de apartamente noi, achiziționate de la dezvoltator, intervine și această taxă. Totuși, dacă apartamentul nu depășește 450.000 lei, cota de TVA aplicată este una redusă, de 5%, în loc de 19%. Majoritatea dezvoltatorilor afișează prețurile fără TVA, așa că atenție la prețul final. Un surplus de 5% este unul considerabil, care poate determina ca apartamentul să nu se încadreze în buget.
  2. Calitatea construcției. Unii cumpărători s-ar putea să aibă rețineri la achiziționarea unui apartament nou. Au fost și continuă să apară exemple despre construcții noi de o calitate îndoielnică. Înainte de a bate palma, apelează la un specialist care să evalueze și elementele pe care cumpărătorul obișnuit le ignoră, cum ar fi instalațiile electrice, instalațiile sanitare, țevi de apă, scurgeri, etc. De asemenea, solicită Cartea Construcției în care sunt consemnate în detaliu toate etapele procesului ce construcție.
  3. Atenție la umezeală. O locuință nou construită va prezente un nivel de umiditate crescut, cel puțin un an după finalizarea construcției. Acest nivel se datorează cantităților mari de apă folosite în timpul construcției. Așadar, folosește un dezumidificator dacă te muți într-o construcție nouă.