amenajare apartament

3 ponturi pentru amenajarea spațiilor mici

Una dintre cele mai mari provocări în designul interior este amenajarea spațiilor mici. Aici intervine creativitatea și simțul practic pentru găsirea de soluții de maximizare a funcționalității suprafeței disponibile, în vederea obținerii confortului.

Indiferent de suprafața spațiului, există soluții de eficientizare și de creștere a calității vieții.

1. Alegerea atentă a culorilor

Alegerea culorii în care urmează să fie vopsiți pereții este primul pas în crearea impresiei de spațiu. Sunt recomandate culorile deschise, nuanțele de alb, crem sau gri. Aceste alegeri cromatice asigură un aspect curat și luminos, oferind, în același timp, impresia de spațiu.

În același timp, nuanțele închise pot avea rolul lor în crearea atmosferei într-o încăpere de mici dimensiuni. O combinație de culori mai închise poate oferi impresia unui spațiu intim și confortabil.

2. Soluții de depozitare ingenioase

Una dintre provocările majore în amenajarea unui spațiu de mici dimensiuni este implementarea unor soluții ingenioase pentru spații de depozitare. Aici este nevoie de variante creative și flexibile care să poată menține confortul prin asigurarea unei întrețineri facile a ordinii. Pereții pot oferi variante interesante de depozitare, așa că nu ezita să-i folosești. Pot susține o serie de obiecte, de la biciclete, la rafturi și dulapuri pentru depozitarea obiectelor pe care nu le utilizezi zilnic.

3. Mobilier multifuncțional

Este un pont care merită notat. Orientează-te către obiecte de mobilier care pot îndeplini mai multe funcții. Astfel, alege o canapea care este extensibilă și cu ladă. Astfel, câștigi un spațiu pentru dormit pentru atunci când este nevoie, dar și un spațiu de depozitare prețios pentru lenjeriile de pat și alte obiecte conexe.

O altă sugestie ar fi alegerea în dormitor a unui pat cu spații de depozitare sub. Niște sertare laterale la patul din dormitor s-ar dovedi de un real folos. Mai devreme sau mai târziu vor apărea obiectele care își vor găsi locul acolo.