curte

Ai o casă de vânzare în Brașov? Uite ce i-ar afecta valoarea

Prețul general al pieței, costul pe metru pătrat într-o anumită zonă sunt aspecte relevante pentru stabilirea prețului final, dar cumpărătorul este, de multe ori, foarte subiectiv și ajunge să pună accent pe niște detalii surprinzătoare, dar foarte importante din perspectiva sa. Așadar, dacă ai o casă de vânzare în Brașov și observi o oarecare reticență a celor care vin la vizionare, chiar dacă proprietatea are o serie de atuuri, avem noi câteva motive la care nu te-ai gândit.

Numele străzii. Incredibil, dar adevărat. Numele străzii este un factor care poate determina reticența cumpărătorului. Unii cumpărători sunt foarte sensibili la astfel de detalii, aparent nesemnificative. Totuși denumirea străzii poate fi un factor determinant al deciziei de cumpărare.

Numărul casei. Superstițiile pot interveni și în relația de vânzare-cumpărare a unei case. Un cumpărător superstițios nu va cumpăra niciodată casa de la numărul 13 sau apartamentul 13. Alți cumpărători pot avea alte numere „cu ghinion”. Bineînțeles, situațiile de acest gen sunt destul de rare, dar se pot întâmpla.

Copaci maturi. Dezvoltatorii au tendința să taie copacii și vegetația care limitează un teren pe care urmează să construiască. Deși în proiect sunt prevăzute spații verzi, unii cumpărători ar putea fi plăcut impresionați de copacii bătrâni. Așadar copacii mari și viguroși pot crește valoarea unei case.

Zona comercială. Apropierea de o zonă comercială poate fi o prioritate pentru mulți cumpărători, așa că, o proprietate care este mai aproape de magazine poate fi mai scumpă decât una mai îndepărtată, chiar dacă ambele sunt pe aceeași stradă.

„Zona tampon” față de vecini. Este posibil ca unii dintre cumpărătorii potențiali să țină foarte mult la intimitate, așa că vor aprecia întotdeauna o distanță mai mare de casele învecinate. Cu cât locuințele sunt mai apropiate, cu atât cresc posibilitățile de interacțiune. În timp ce o categorie de cumpărători ar prefera ca vecinii să fie mai aproape, alți cumpărători nu se vor simți în largul lor fără o „zonă tampon” generoasă.

Acestea ar fi unele dintre detaliile care pot afecte valoarea proprietății scoase la vânzare. Chiar dacă există un neajuns, de obicei, acesta poate fi compensat de o scădere a prețului. Depinde de proprietar cât este dispus să negocieze.