Ai un apartament de închiriat în Brașov? Organizează interviuri pentru a găsi chiriașul potrivit

interviuEști proprietar și ai un apartament de închiriat în Brașov. Perfect! Ești într-o postură foarte bună, cu șanse mari să obții un câștig lunar constant fără să faci mai nimic. Trebuie doar să găsești chiriașul potrivit. Totuși chiriașii buni nu se găsesc pe toate gardurile, iar o selecție neglijentă poate anula câștigul financiar, mai mult, îl poate transforma în pierdere.

Un chiriaș bun plătește chiria la timp, se ocupă de cheltuieli și întreține apartamentul, iar viața proprietarului este una ușoară. În schimb există chiriași care lasă în urma lor un apartament care nu mai poate fi locuit și cu datorii la utilități. Bineînțeles, a doua categorie de chiriași este de evitat, iar o discuție înaintea semnării contractului de închiriere este esențială pentru a reuși să-i identifici și să-i eviți pe cei care nu au cele mai bune intenții.

Interviul este o etapă esențială a procesului de închiriere deoarece îți oferă posibilitatea de a cunoaște mai bine viitorul chiriaș, de a-l studia, de a-l evalua. Ai nevoie de abilități de psiholog, dar un set de întrebări care urmăresc obținerea unor informații esențiale. Poți să notezi următoarele întrebări pentru următoarea discuție cu un potențial chiriaș:

  • Aveți un venit lunar constant sau variază de la lună la lună?
  • De ce doriți să vă mutați?
  • Care are fi, pentru dumneavoastră, apartamentul de închiriat ideal? Ce caracteristici ar trebui să aibă?
  • Ce vă deranjează cel mai mult în apartamentul în care locuiți acum și ce vă place cel mai mult acolo?
  • Ați văzut apartamentul, de ce v-ați muta aici?

Aceste întrebări, te vor ajuta să îți dai seama de modul de gândire al chiriașului potențial, de felul în care acesta bordează diferite probleme și de modul în care reacționează la o discuție deschisă față în față. Dacă ezită în răspunsuri, se poate să nu fie cel mai potrivit chiriaș.