Apartament de vânzare în Brașov: condițiile unei tranzacții avantajoase

Vânzarea în condiții avantajoase a unei proprietăți depinde foarte mult de condițiile pieței din momentul lansării ofertei. De aceea, înainte de a lansa oferta este foarte important să te informezi în legătură cu tendințele manifestate în momentul respectiv în funcție de care să-ți adaptezi oferta.

Astfel, dacă este o piață în scădere, cu o cerere care nu este în cea mai bună formă, prețurile vor înregistra o traiectorie descendentă.Mai mult, dacă ai un apartament de vânzare în Brașov, de exemplu, studiază la nivel local, de cartier, prețurile ofertelor similare pentru a-ți forma o imagine de ansamblu asupra pieței pe care urmează să-ți lansezi oferta.

Odată ce ai o perspectivă clară asupra condițiilor oferite de piață, ia în calcul impactul financiar al tranzacției. Este foarte important să știi cu câți bani rămâi din suma de încasată în urma vânzării. De obicei, taxele sunt în jur de 8-10% din valoare tranzacției, procentaj în care este inclus comisionul agentului, taxele și cheltuielile cu eliberare apartamentului și mutarea. Dacă apartamentul scos la vânzare nu este reședința principală, iar banii nu trebuie folosiți imediat pentru achiziția unei noi locuințe, atunci cheltuielile sunt mai reduse. Dacă vinzi în condiții de piață caracterizate prin abundența ofertei și o cerere slabă, prețul va fi mai mic, iar impactul financiar mult mai mare.

Timpul de vânzare este de asemenea un element esențial al tranzacției. În condițiile unei piețe lente, timpul de vânzare se poate extinde semnificativ, iar prețul scăzut al proprietății ar putea determina o vânzare dezavantajoasă. Pe de altă parte, dacă vinzi pentru a cumpăra imediat o altă proprietate, în condițiile unei piețe a cumpărătorilor, vei reuși să cumperi mai avantajos.

Studiază problema impozitelor. Consultă ultima versiune a codului fiscal și vezi în ce categorie de impozitare de încadrezi pentru a nu fi luat prin surprindere de cheltuielile presupuse de tranzacție.

Odată ce ai toate datele, alege momentul vânzării. Piața variază, așa că, în cazul în care condițiile nu ăți convin, mai așteaptă înainte să lansezi oferta.