apartamente-de-inchiriat-brasov

Apartamente de închiriat în Brașov: ce trebuie să știi înainte de semnarea contractului?

Chiria este o alternativă locativă flexibilă și, pentru un anumit stil de viață propune avantaje net superioare achiziției unei locuințe. În calitate de chiriaș, ai nevoie în primul rând de siguranță, așa că dacă ai găsit ceva potrivit în oferta de apartamente de închiriat în Brașov, este indicat să îți fii precaut înainte de semnarea contractului. Mai mult, citește cu atenție conținutul contractului și vezi ca acesta să nu conțină clauze dezavantajoase.

Cel mai simplu ar fi, ca înainte de semnarea contractului să găsești răspunsurile la trei întrebări esențiale.

Este închirierea legală?
În cazul în care chiria este mult sub prețul pieței, ar trebui să te gândești de două ori înainte să accepți oferta. Este greu de crezut ca un proprietar să renunțe la o parte din venitul său lunar. Cu siguranță apartamentul are unele probleme care nu sunt prezentate în anunțul de închiriere, probleme pe care nici agentul imobiliar nu le cunoaște. Așadar, o chirie foarte mică, fără vreo justificare pertinentă pune la îndoială legalitatea închirierii dar și buna credință a proprietarului. În aceste cazuri s-ar putea să ți se propună chiar și închirierea fără contract.

Care este situația animalelor de companie?
În cazul în care ai un animal de companie, va trebui să afli dacă îl vei putea lua cu tine în apartament. În primul rând, proprietarul trebuie să-și dea acordul, cupă care vecinii. Dacă este nevoie, strânge semnături, iar acordul proprietarului să fie scris, fie în contract, fie separat. În cazul în care animalele de companie nu sunt tolerate va trebui să găsești o altă variantă.

Care este procedura pentru returnarea garanției?
Unii proprietari nu nici nu își pun problema să returneze garanția, indiferent cât de bine lași apartamentul. Ar trebui ca în contract să fie stipulați clar termenii și condițiile reținerii și returnării garanției, astfel încât, la expirarea contractului să îți poți recupera această sumă, în cazul în care ți-ai respectat obligațiile.