Avantajele rezidentiale: apartamente noi in Brașov

Apartamentele din blocuirle noi din Brașov și din țară prezintă un set de avantaje care nu pot fi ignorte de cumpărătorul potențial. De la ergonomia spațiului interior, până la dotările blocului, sunt net superioare apartamentelor în bocuri vechi, sau cel puțin așa ar trebui să fie. Unele proiecte rezidențiale noi pot avea o serie de vicii de contrucție, aparent nesemnificative, dar care, în timp, pot cauza probleme grave.

Calitatea construcției noi este esențială pentru confortul ulterior al locatarilor. Dacă elementele calitative sunt prezente, atunci blocul are toate șansele să ofere o eficiență termocă foarte bună, facturi mici la utilități, rezistență la uzură, structură concepută pentru a suporta șocul unui cutremur, ceea ce transformă această alternativă rezidențială într-o opțiune de luat în considerare. Chiar dacă prețuirile apartamentelor în blocuri vechi sunt sensibil maireduse, tehnologiile mai vechi și materialele din generațiile anterioare s-ar putea să nu mai ofere un randament foarte bun în condițiile actuale. Chiar dacă este izolat, un bloc vechi, este foarte posibil să nu ofere aceeași eficiență energetică cu un bloc nou, proiectat pentru a oferi un randament energetic optimizat.

Alternativele rezidențiale noi oferă aceste avantaje incontestabile de confort, totuși au și puncte negative, care fac din apartamentele în blocuri vechi încă o opțiune de luat în considerare. Proiectele rezidențiale noi sunt dezvoltate în zone noi, unde infrastructura nu este încă una solidă, iar transportul în comun este o problemă. Mai mult, în aceste zone nu există racordare la gaze sau la rețeaua de canalizare, ceea ce poate constitui un disconfort major.

Testul de foc al locuințelor noi se dă însă iarna. În timpul sezonului rece se vede clar nivelul întreținerii și ajută proprietarul să-și facă niște calcule. Majoritatea ansamblurilor de apartamente noi în Brașov sunt supuse unui test mai dur, având în vedere zona, unde, în timpul iernii, temperaturile impun, cel puțin teoretic, un cost ridicat al încălzirii locuinței.