Brașovul, în topul orașelor cu cele mai bune standarde de viață

Încărcat de istorie și o destinație turistică populară pentru turismul montan atât pentru români cât și pentru srăini, Brașovul este în topul orașelor din România care propun cele mai bune condiții de viață locuitorilor lor. Zeci de mii de turiști vizitează anual orașul, bucurându-se de frumusețile naturale pe care le găsesc în jur. Sporturile de iarnă sunt „la ele acasă” în zonă, iar arhitectura face din plimbările din brașov o plăcere pentru cei care vor să descopere mărturiile arhitecturale ale istoriei.

Orașul s-a dezvoltat în jurul industriei turistice, care a contribuit semnificativ la situația economică actuală a Brașovului. Topul, din care fac parte București, Cluj-Napoca, Timișoara, Constanța și Sibiu a fost realizat de către Insititutul Național de Statistică, după analiza unor factori determinanți pentru calitatea vieții, respectiv dezvoltarea economică, nivelul salariilor, dar și alternativele oferite pentru petrecerea timpului liber.

Topul pune într-o lumină favorabilă piața imobiliară de sub Tâmpa, oferta de apartamente de vânzare în Brașov, fiind una dintre cele mai variate și complete din țară. De asemenea, factorii care determină calitatea vieții fac din Brașov o alternativă locativă atractivă. Locuitorii nu manifestă o dorință pronunțată de migrație către alte orașe sau țări, majoritatea vânzătorilor de pe piață, fiind, fie dezvoltatori, fie proprietari care își doresc un upgrade rezidențial.

În 2014 s-au reluat o serie de proiecte imobiliare întrerupte în perioada de criză, iar ușoara tendință de creștere a prețurilor îi încurajează pe dezvoltatori să demareze noi proiecte rezidențiale, apartamentele noi, fiind un segment cde piață semnificativ, cu potențial foarte bun, în special dacă locuințele se încadrează în limitele finanțărilor care pot fi accesate prin Prima Casă.

Stabilitatea economică de la nivelul Brașovului oferă cumpărătorilor siguranța de care au nevoie pentru a-și asuma responsabilitatea unui credit imobiliar. Totuși, înainte de asumarea unei astfel de responsabilități, cumpărătorul ar trebui să se consulte cu un expert bancar pentru a-i oferi cea mai bună alternativă, în concordanță cu posibilitățile sale financiare.