apartament-brasov

Caracteristici esențiale pe care le caută cumpărătorul prin Prima Casă

Programul Prima Casă, nu doar că a menținut semnele vitale ale pieței imobiliare, ci a format o nouă categorie de cumpărători: tinerii care trec de la statutul de chiriași la cel de proprietari. În general, cumpărătorii aflați la prima achiziție de locuință, care accesează și programul Prima Casă, caută o locuință de tranziție. Chiar dacă este un angajament pe termen lung, în momentul în care familia crește, este foarte posibil ca locuința achiziționată să nu mai corespundă nevoilor locative. Așa că, trecerea către o alternativă locativă mai spațioasă este necesară. Până acolo însă, prioritățile cumpărătorilor prin Prima Casă ar fi cam cele pe care le vom descrie în cele ce urmează.

Costuri reduse cu întreținerea
Este foarte important ca, înainte de achiziție, cumpărătorul să cunoască foarte bine detaliile legate de costurile lunare pe care le presupune locuința. De aceea, este recomandat să ceară de la proprietar o evidență a cheltuielilor din ultimul an. Este foarte important ca această evidență să cuprindă atât iarna, cât și vara. De asemenea, este important de aflat dacă există cheltuieli adiționale, cum ar fi fondul de reparații sau dacă asociația de proprietari plănuiește o investiție majoră pentru care strânge bani lunar. Sursa de încălzire este foarte importantă, respectiv dacă apartamentul este racordat la rețeaua centralizată sau are centrală proprie.

Localizarea
Zona în care este apartamentul este esențială pentru orice cumpărător, iar cei care accesează programul Prima Casă nu sunt o excepție. Deoarece sunt tineri, vor o locuință cât mai aproape de zona centrală deoarece aici se regăsesc majoritatea facilităților pentru petrecerea timpului liber. În plus, distanța față de locul de muncă este un alt argument care determină alegerea cumpărătorului.

Costurile post vânzare
Cumpărătorii care achiziționează prima locuință au un buget limitat, așa că un factor important este reprezentat de costurile care mai trebuie acoperite înainte de mutarea propriu-zisă. Este vorba de eventualele reparații și renovări, precum și de mobilă.

Oferta de apartamente în Brașov s-a adaptat după preferințele cumpărătorilor, diversificându-se cu o serie de ansambluri rezidențiale noi. Acestea sunt preferate deoarece sunt predate la cheie și nu mai presupun costuri post-vânzare, exceptându-le pe cele cu mobilierul.