chirie-brasov

Cauți un apartament de închiriat în Brașov? Uite 4 lucruri pe care nu ar trebui să le scapi din vedere

Găsirea unui apartament de închiriat în Brașov poate fi rezultatul unei căutări anevoioase. Oferta pare una variată, dar în momentul în care te pui pe căutat și excluzi locuințele care nu corespund cerințelor tale realizezi că oferta nu este chiar atât de plină de variante cum părea înainte să începi „săpăturile”.

Mai devreme sau mai târziu vei găsi câteva locuințe care ți se potrivesc, dar înainte de a semna contractul de închiriere, evaluează cu atenție cele patru aspecte esențiale care îți vor influența decisiv nivelul de confort.

1. Starea locuinței. O condiție primordială este curățenia. O locuință curată și îngrijită merită luată în considerare, chiar dacă finisajele nu sunt vârf de gamă, iar mobilierul nu este unul de lux. Zugrăveala proaspătă și curățenia generală sunt două cerințe de bun simț pe care orice proprietar ar trebui să le îndeplinească înainte să-și facă locuința disponibilă pentru închiriere. Mare atenție la acest aspect deoarece nu ai vrea să te muți într-o locuință cu mucegai și gândaci.

2. Instalațiile electrice și sanitare nu trebuie doar să fie funcționale ci să fie într-o stare foarte bună astfel încât să prezinte oarecare garanții că pot fi utilizate în condiții de siguranță și că nu sunt predispuse la accidente. De asemenea, instalația de gaz ar trebui verificată. În cazul în care sesizezi probleme la aceste aspecte, semnalează-le proprietarului, solicită-i remedierea lor înainte să te muți.

3. Dotările apartamentului. Aici poți opta în funcție de disponibilitățile tale. Dacă ai deja obiecte electrocasnice mari și mici, dar și piese de mobilier, te poți orienta către o locuință mobilată sau parțial mobilată. De obicei, locuințele complet mobilate și utilate sunt disponibile la chirii lunare mai mari.

4. Cheltuieli lunare. Pe lângă chirie, lunar vor fi cheltuielile de întreținere: apă, căldură, gaz, curent electric, etc. Pentru a-ți forma o imagine clară, solicită facturi din lunile anterioare. Este important să vezi facturi și din lunile de iarnă pentru a vedea exact cheltuielile cu încălzirea care pot crește semnificativ în sezonul rece.