chirie-apartament

Ce cheltuieli trebuie să prevezi când te muți în chirie pentru prima dată?

Ai stabilit un buget pentru chiria lunară, dar aceasta nu va fi singurul cost pe care va trebui să-l suporți odată cu mutarea. Este posibil ca și în demersurile de căutare să ai în vedere cheltuielile potențiale care ar putea apărea sau pe care va trebui să ți le asumi pentru a avea confortul de care ai nevoie.

Utilitățile
În momentul în care închiriezi un apartament trebuie să cunoști toate variabilele, inclusiv cheltuielile lunare. Cere proprietarului facturile din ultimele luni pentru a-ți face o imagine foarte clară asupra bugetului lunar pe care va trebui să-l aloci locuinței. Recomandat ar fi să ceri și facturile din timpul iernii. În multe cazuri, se înregistrează o diferență foarte mare între iarnă și vară din perspectiva facturilor la utilități.

Parcarea
S-ar putea ca, în unele zone parcarea să fie cu plată. De obicei, în zonele centrale ale orașelor se percepe o taxă pentru parcare, așa că, ar trebui să o incluzi în buget dacă ai mașină. Clădirile noi au, de obicei locuri de parcare proprii, așa că, apartamentul închiriat într-o astfel de clădire te-ar putea scăpa de o grijă și de o cheltuială suplimentară.

Costurile de mutare
Mutatul efectiv s-ar putea să ridice niște costuri, mai ales dacă ai de dus în noul apartament piese de mobilier sau electrocasnice. Trece și această cheltuială pe listă, dacă este cazu.

Dotările apartamentului
Se poate ca apartamentul care se potrivește nevoilor tale ca suprafață și poziționare poate să nu fie mobilat și utilat, așa că ar trebui să mai investești în electrocasnice și mobilier. Dacă bugetul tău nu poate cuprinde și aceste cheltuieli importante, ar trebui să cauți alte variante.

Garanția
Proprietarii solicită și o garanție care este, de obicei, suma a două sau trei chirii. Această sumă este obligatorie și trebuie achitată înainte de mutare.