Ce să nu faci când vrei să vinzi o casă?

Proprietarii de apartamente scoase la vânzare sunt conștienți de importanța primei impresii a potențialilor cumpărători. După ce vizitează locuința, cumpărătorul potențial trebuie să plece convins în proporție de 80% că vrea să o cumpere. De aceea, pregătirea apartamentului pentru vânzare este foarte importantă. Totuși nu trebuie exagerat cu pregătirile, deoarece este foarte probabil ca viitorul proprietar va vrea să schimbe tot. Fiecare are preferințele sale în materie de design interior și de confort, așa că locuința ar trebui, în primul rând, să-i arate cumpărătorului potențial flexibilitate în ceea ce privește amenajările.

Tocmai de aceea, este recomandat ca proprietarii să nu investească sume importante în diverse elemente de design interior și amenajări cu gândul că astfel vor crește valoarea locuinței pe piață și o vor vinde mult mai ușor. Schimbarea gresiei, a faianței, a ferestrelor, a ușilor și a instalațiilor sanitare poate ajunge la sume considerabile care vor crește prețul de vânzare al apartamentului, dar nu destul pentru ca aceste cheltuieli să se justifice într-un profit. Amenajările ar trebui să rămână la un nivel minim, atât cât este nevoie pentru a da un apartament curat și în cei mai buni parametri funcționali, lăsând amenajările pe seama noului proprietar.

Proprietarul trebuie să demonstreze flexibilitate în relația pe care o dezvoltă cu cumpărătorii potențiali. Chiar dacă un cumpărător manifestă interesul pentru achiziționarea locuinței, tranzacția poate să eșueze dacă proprietarul nu manifestă deschidere la discuții și la adaptarea ofertei la particularitățile situației clientului pe care îl are în față. În condițiile actuale ale pieței imobiliare, clienții sunt destul de rari, oferta este variată, iar compromisurile sunt absolut necesare în vederea încheierii unei tranzacții.

Oferta de apartamente din Brașov acoperă este una variată, cu un nivel încă mult peste cel al cererii ceea ce impune flexibilitate din partea proprietarilor care vor să încheie o vânzare în această perioadă.