Ce se întâmplă când devii proprietar?

apartament-brasovÎn momentul în care te muți în casa ta, care are numele tău pe actul de proprietate, după ce ai locuit în chirie, se întâmplă o metamorfoză importantă. Devii din chiriaș, proprietar. Dintr-o dată, se produc o serie de schimbări din punct de vedere locativ, dar și din perspectiva abordării locuinței. Gata cu constrângerile impuse de un apartament închiriat, ți-ai făcut un plan, și-ai luat inima în dinți, ai căutat, ai găsit prima casă ideală pentru bugetul și nevoile tale, te-ai mutat, moment din care începi să realizezi schimbarea.

Când devii proprietar, ți-ai asumat un angajament pe termen lung, ai stabilitate, așa că vei observa o serie de modificări.

  • Vei vrea să îți cunoști vecinii. Dacă atunci când erai chiriaș, nici nu îți păsa cu cine ești vecin, în calitate de proprietar, va trebui să legi niște relații cu cei din scară. Nu se știe când vei avea nevoie de ajutorul lor, așa că va trebui să descoperi unul sau doi vecini de încredere. Gândește-te, pleci în vacanță și va trebui să lași o cheie la un vecin. La bloc, nu se știe niciodată când se poate declanșa o inundație și va fi nevoie de acces în apartamentul tău pentru identificarea și rezolvarea problemei.
  • Construiești plus de valoare locuinței. Achiziționarea unei locuințe reprezintă și o investiție pe termen lung care va trebui să aducă profit, la un moment dat. Te vei strădui în permanență să aduci îmbunătățiri, să renovezi și să întreții apartamentul în cele mai bune condiții, astfel încât, în cazul unei eventuale listări pe piață să fie atractiv pentru cumpărătorul potențial și să poți stabili un preț mai mare, astfel încât să reușești obținerea unui profit în urma tranzacției.
  • Apartamentul nu mai este dor un loc unde dormi. Automat, după ce ai apartamentul tău, vei aloca mai mult timp treburilor casnice. Te vei strădui să fie mai organizat, mai curat, mai primitor, mai personalizat. Aceste lucruri nu se obțin fără puțină muncă, așa că, ai putea dedica weekend-urile activităților de personalizare și întreținere a locuinței.

Achiziționarea unei locuințe presupune o responsabilitate enormă, dar, cu o consiliere profesională în vederea găsirii echilibrului între nevoi și buget. Decent RealEstate este o agenție imobiliară în Brașov care oferă tot suportul de care tinerii aflați la prima tranzacție imobiliară au nevoie pentru a face alegerea corectă.