apartament-brasov

Ce tip de locuință ți se potrivește?

Cumpărarea unei locuințe este o provocare majoră. Înainte de începe să studiezi ofertele propriu-zise, este important să știi exact ceea ce cauți. Determinarea tipului locuinței de care ai nevoie și caracteristicile acesteia, te vor putea ajuta să te orientezi după ofertele specifice adaptate criteriilor stabilite.

Pentru a determina eficient tipul și caracterisiticile viitoarei tale locuințe ai nevoie de câteva repere.

Apartament sau casă

De obicei, alegerea este între o casă într-o zonă periferică sau într-o localitate limitrofă și un apartament în oraș. Din perspectiva prețului, cele două tipuri de proprietăți sun similare, așa că factorii determinanți ai alegerii sunt cei personali. În cazul în care cea mai mare parte a obiectivelor tale zilnice sunt în oraș, poate o locuință care îți îngreunează accesul s-ar putea să nu fie o alegere inspirată. În schimb, dacă ai un program zilnic flexibil, care nu te obligă să mergi zilnic în oraș, casa ar putea să satisfacă nevoile tale.

Suprafața și compartimentarea

Aici, factorul determinant este bugetul O tendiță prezentă în marile orașe este o orientare a cumpărătorilor către apartamentele cu 2 camere. Aceste unități locative sunt prima alegere în cazul tinerilor aflați la prima achiziție. Apartamentele cu 3 camere din Brașov încep să fie, la rândul lor din ce în ce mai căutate de către cei cărora li s-au schimbat nevoile locative și doresc un upgrade.

Nou sau vechi

Aici alegerea poate fi una destul de complicată. În timp ce apartamentele noi sunt atractive din perspectiva compartimentării moderne și a facilităților de actualitate, apartamentele vechi oferă, de cele mai multe avantajul unei zone accesibile cu legături fiabile de transport în comun, precum și toate fecitlitățile urbane.

Acestea ar fi principalele repere pe care orice cumpărător ar trebui să le identifice înainte să pornească în demersurile de căutare a unei locuințe.