chirii-brasov

Ce trebuie să faci înainte să începi căutarea unei chirii în Brașov?

Chiar mai sunt încă luni bune până la vârful de sezon al căutărilor de chirii în Brașov, anticiparea momentului nu strică niciodată. Este recomandat să demarezi cercetarea pieței în momentul în care ai puse la punct toate celelalte variabile, astfel încât să poți face o evaluare pertinentă a ofertei, în concordanță cu nevoile locative proprii. Începe sistematic, organizează-te foarte bine, analizează opțiunile pentru ca în final să reușești să ajungi la cel mai bun raport confort-costuri disponibil pe piață.

Primele etape înaintea căutării propriu-zise ar putea fi:

  • Bugetul. Înainte de toate, trebuie să știi de câți bani poți dispune pentru a plăti o chirie lunară la care se adaugă cheltuielile cu utilitățile. Fă balansul între venituri și cheltuieli, apoi stabilește-ți suma pe care o poți aloca pentru chirie. Bineînțeles, trebuie să stabilești o sumă realistă, în concordanță cu condițiile pieței. Nu te avânta la ofertele care par accesibile, înainte să pui în balanță cu veniturile de care dispui. În caz contrar, s-ar putea să apară probleme financiare încă din prima lună.
  • Tipul de locuință. Odată ce ai stabilit bugetul, ai o imagine mai clară către ce te poți orienta, către o casă, sau către un apartament în bloc. De asemenea, ai și o imagine asupra spațiului locativ disponibil. Bineînțeles, nu te limita doar la locuințele care se încadrează în buget din punctul de vedere al tipului și al suprafeței. Extinde căutările, deoarece există și excepții.
  • Zona. Alegerea zonei implică o serie de variabile, așa că odată ce ai identificat zonele care se încadrează în buget, gândește-te la căile de acces către destinațiile tale zilnice. Dacă lucrezi în centru, nu ai vrea sa stai la cozi interminabile în trafic. De asemenea, accesul către liniile de transport în comun este important.
  • Este prea scump? Împarte chiria! Dacă nu reușești să găsești o alternativă în buget, caută un coleg sau o colegă de apartament. Pentru studenți sau pentru tineri la început de carieră pare a fi cea mai bună alternativă.