plante-de-apartament

Chiar reușesc plantele de apartament să curețe aerul?

Plantele de interior adaugă un element proaspăt și chic oricărui design interior, așadar rolul lor estetic este incontestabil, dar chiar reușesc să purifice aerul din casă? Se pare că efectul lor asupra eliminării toxinelor din casă nu este tocmai cel scontat.

Un studiu realizat de NASA în 1989 care viza descoperirea de variante pentru purificarea aerului la bordul stațiilor spațiale a venit cu o serie de concluzii interesante, totuși nu a introdus plantele de interior în categoria elementelor care ar contribui la înlăturarea toxinelor din aer. Cu toate acestea o serie de articole care au apărut citează acest studiu ca o confirmare a faptului că platele de interior ar purifica aerul din încăperi.

La nivel teoretic plantele de interior curăță aerul, dar de aici până la construirea unui „filtru de aer” din aceste plante este cale lungă. În primul rând, specialiștii spun că este nevoie de cel puțin 680 de plante pentru a reuși să purifici aerul într-o casă obișnuită. Plantele ajută, dar ar fi mai eficient să aspiri mai des pentru a reuși să elimini praful din aerul locuinței. În același timp, dacă nu sunt îngrijite corect și constant, plantele pot ajunge să dăuneze. Pentru a evita aceste efectele dăunătoare, ar trebui să respecți următoarele operațiuni de întreținere:

  • șterge frunzele de praf;
  • evită pesticidele;
  • înlătură frunzele îngălbenite și uscate;
  • ai grijă să nu uzi plantele excesiv.

La fel de important ca și întreținerea plantelor este pasiunea pentru creșterea lor. Plantele se vor dezvolta frumos dacă le crești cu pasiune și vor contribui în primul rând, la înfrumusețarea spațiului tu de locuit. Bineînțeles, vor avea și un efect pozitiv asupra calității aerului. Atenție, nu orice plante se pot adapta medului din casa ta, așa că documentează-te înainte să investești în mica ta grădină de interior.