culori in design interior

Combinații de culori în designul interior

Nuanțele pe care le alegi în locuință sunt importante din perspectiva tendințelor dar, mai ales, din punctul de vedere al confortului vizual pe care îl pot oferi. Astfel, dacă la un moment dat se „purtau” doar nuanțe neutre, acum spațiul interior prinde viață și începe să adopte culori din ce în ce mai îndrăznețe. Armonizarea acestor culori cu nuanțele neutre este o provocare la finalul căreia poți ajunge la un spațiu cu o cromatică plăcută, relaxantă, liniștitoare, modernă.

Îndrăznește ca în acest an să „spargi” monotonia nuanțelor neutre cu o culoare tare, îndrăzneață. Astfel, dacă alegi un alb imaculat pentru pereții locuinței tale, poți să cauți o culoare tare care să intre în contrast cu albul și să creeze un efect vizual special. Avantajul albului este că poate fi combinat cu orice culoare și se va descurca de minune. Așadar, gândește-te puțin la nuanțele mobilierului, a podelelor și a decorațiunilor pentru a alege o culoare îndrăzneață care să se armonizeze cu aceste elemente.

În cazul în care te orientezi către nuanțe de bej și gri, poți să elimini monotonia cu o nuanță mai puternică de verde. Se va armoniza cu plantele de cameră. Mai mult, verdele va da un aer proaspăt încăperii.

Când ai o varietate atât de mare de nuanțe, este păcat să nu te joci cu alegerile cromatice pe care urmează să le aplici în locuință. Atenție, însă, să nu nu exagerezi. Dacă începi cu o linie cromatică, încearcă să o păstrezi uniformă în toată locuința, atât în spațiile comune, cât și în camere. Folosirea în exces a culorilor tari poate genera un efect vizual prea puternic. Mai mult, un interior foarte colorat s-ar putea să devină obositor.