apartament

Cum poți folosi eficient un apartament mic?

Apartamentele mici sunt atractive pentru o categorie extinsă de cumpărători, în primul rând datorită prețului, dar și pentru că sunt o alternativă mai profitabilă a chiriei. Apartamentele mici, cu una sau două camere se încadrează în plafonul Prima Casă, așa că sunt și cele mai căutate de pe piață. În plus, rezolvă nevoile locative ale tinerilor, fiind în același timp și o investiție pe termen lung.

Avantajul prețului vine cu o limitare din perspectiva suprafeței utile, ceea ce impune creativitate din partea cumpărătorului. Eficientizarea spațiului va determina gradul de confort de care te vei bucura în noua locuință. Chiar dacă suprafața este restrânsă, nu înseamnă cu nu o poți organiza în așa fel încât totul să fie în ordine. Soluțiile trebuie să fie ingenioase, dar există.

1. Lumina naturală contează. Dacă este posibil, mărește geamurile sau înlocuiește-le cu unele care permit o pătrundere avantajoasă a luminii. Astfel vei câștiga impresia de spațiu, dar și o atmosferă plăcută în locuință.

2. Soluții creative pentru depozitare. Este clar, într-un apartament mic nu poți să-ți faci de cap cu piese de mobilier cu destinație unică. Nu poți să ai un dulap doar pentru pantofi, ar fi o risipă de spațiu. În schimb ai putea găsi soluții să integrezi acest dulap de pantofi în altă piesă de mobilier. De asemenea, folosește cât mai mult spațiul pe verticală și nu cumpăra obiecte de care nu ai nevoie.

3. Zone multifuncționale. Fiecare încăpere trebuie să fie gândită în așa fel încât să fie flexibilă. Bucătăria, de exemplu, poate primi și rolul de birou, dining, existând, în același timp posibilitatea lipirii de living. Depinde de spațiu și de posibilitățile de reorganizare.

4. Electrocasnice de dimensiuni reduse. Electrocasnicele ocupă mult loc, dar nici nu se poate fără ele. Orientează-te către aparate de dimensiuni reduse, sau către soluții multifuncționale. Acestea din urmă sunt mai rare, dar pot fi găsite lucruri ingenioase.