De ce ai vrea să vinzi în 2014?

Începutul de an este momentul planurilor, iar vânzarea unei proprietăți poate fi pe lista ta de lucruri de făcut pentru anul în curs. În acest caz, înainte să faci primul pas către vânzare, trebuie să te gândești foarte bine care sunt factorii determinanți care te fac să vinzi dar și cei vei face cu banii odată ce tranzacția a fost încheiată.

Vânzarea unei proprietăți trebuie neapărat să fie justificată. Până la urmă este vorbe de o sumă mare, care trebuie să aibă o destinație clară. Fie proprietarul vrea să se mute într-o locuință care îi oferă un nivel mai mare de confort, fie este vorba de o situație mai puțin plăcută în care vânzarea este forțată de scadența rambursării unui credit. Indiferent de situație trebuie pus la punct un plan amănunțit, astfel încât sume obținută în urma tranzacție să fie valorizată la maxim. Motivația vânzării și planul privind destinația banilor sunt foarte importante. În cazul în care nu a fost identificată motivația și vrei să vinzi doar pentru a dispune de o sumă de bani cash, atunci mai bine ai renunța la plan. Până la urmă imobiliarele sunt unele dintre cele mai bune investiții.

Poate vrei să vinzi încă de la începutul crizei, ai motivația, dar te-au descurajat prețurile în scădere. Ai așteptat în speranța că vei prinde o nouă perioadă de boom, dar deja nu mai ai răbdare. Șansele ca prețurile să ajungă la nivelul din 2007-2008 sunt foarte mici. Dacă vrei să folosești banii pentru un nou bun imobiliar, atunci nu trebuie să-ți faci griji dacă nu vinzi la prețurile maximale din urmă cu câțiva ani deoarece și atunci când vei vrea să cumperi, vei beneficia de scăderile masive.

De asemenea, trebuie să ai grijă când îți construiești oferta. Concurența este foarte mare, în special pe piața apartamentelor din marile orașe. Segmentul de apartamente de vânzare în Brașov este populat cu alternative locative atât în clădiri noi, dar și în blocuri vechi.