bucatarie

De ce ar trebui să documentezi defectele unui apartament închiriat?

Mutarea într-un apartament închiriat presupune timp și efort din partea chiriașului. De la căutarea ofertelor, la identificarea celor care se potrivesc nevoilor sale, până la negocierea cu proprietarul, toate aceste aspecte sunt pașii pe care nu-i poți evita atunci când dorești să închiriezi un apartament. Pe lângă aceste aspecte inițiale de bază, chiriașul ar trebui să-și ia și unele măsuri de precauție, imediat după mutare, pentru a documenta eventualele vicii ascunse ale locuinței sau pentru a optimiza siguranța locuinței.

Schimbarea încuietorilor
Acesta ar fi primul pas pe care ar trebui să-l faci după semnarea contractului de închiriere, astfel încât să te asiguri că doar tu și proprietarul mai aveți acces în locuință. Astfel poți fii sigur că orice viciu descoperi este fie din vina ta sau este rezultatul unei defecțiuni mai vechi care a evoluat. În plus, nu-l cunoști pe fostul chiriaș și ai putea să ai un sentiment de nesiguranță dat de probabilitatea că acesta ar putea să aibă o copie a cheii și poate intra oricând în apartament.

Documentarea viciilor ascunse
Orice apartament, oricât de bine ar arăta la prima vedere ascunde unele vicii mai mici sau mai mari. De aceea, este recomandat ca, în momentul în care le descoperi să le documentezi cu o poză, dacă este posibil acest lucru și să notifici proprietarul. Dacă problema riscă să devină una care ar putea dăuna confortului, proprietarul ar trebui să se ocupe de remedierea ei. Ar fi bine să analizezi apartamentul închiriat cu atenție înainte de mutare și să faci o listă cu defecțiunile descoperite, cu imaginile aferente, după care să confrunți proprietarul să le treceți în revistă și să soliciți remedierea lor în cel mai scurt timp. Este esențial să nu treci defecțiunile minore cu vederea deoarece aceste pot evolua și pot ajunge să provoace daune mai mari și, implicit, să dăuneze calității vieții.