decembrie

De ce luna decembrie este perfectă pentru o achiziție imobiliară?

Deși luna decembrie este considerată a fi una de relaxare din toate punctele de vedere, inclusiv în ceea ce privește piața imobiliară, asta nu înseamnă că nu ar trebui să faci o achiziție imobiliară. S-ar putea să fie mai complicat cu îndeplinirea formalităților presupuse de această acțiune, dar poți „bate palma” cu proprietarul, poți achita avansul, pentru ca în ianuarie să definitivezi actele.

Achiziția unei locuințe în preajma sărbătorilor de iarnă nu este o acțiune obișnuită, dar poate funcționa foarte bine în beneficiul cumpărătorului, dar și al vânzătorului. Câteva dintre argumentele care ar trebui să te convingă să cumperi în decembrie ar fi:

Prețuri mai bune: piața este cunoaște o stagnare a tranzacțiilor, ceea ce determină și o scădere a prețurilor. Vânzătorii care se grăbesc ar putea să ofere chiar reduceri semnificative, așa că, ai putea găsi o ofertă foarte convenabilă.

Vânzători motivați, mai ales dacă au oferta listată de multă vreme. În plus mai pot interveni și o serie de alte motive pentru care vânzătorii sunt presați să încheie tranzacția în luna decembrie. Poate fi vorba de o mutare a locului de muncă în alt oraș sau în altă țară, o problemă financiară sau alte motive care îi face foarte disponibili la negociere.

Disponibilitate imediată. Dacă vânzătorul este presat, va elibera imediat locuinț, dacă nu a făcut-o deja înaintea vânzării, așa că, dacă totul merge bine s-ar putea să întâmpini noul an în casă nouă.

O problemă care ar putea interveni este disponibilitatea unei echipe pentru eventualele renovări. Totuși, având în vedere că este un sezon aproape mort pentru construcții s-ar putea să găsești o echipă care va accepta proiectul tău. Mai mult, se poate să îți ofere un preț și un termen de execuție strâns pentru a-și încasa și ei banii înainte de sărbători.

În momentul în care oferta este „strânsă cu ușa”, cererea beneficiază de avantaje. Aceasta este regula generală, iar tranzacțiile imobiliare din Brașov nu fac excepție.