Elemente de design interior la care ar trebui să renunți

Vrei să-ți renovezi locuința sau te muți într-una nouă? Ei bine, înainte să te gândești la designul interior pe care vrei să îl adopți, poate ar fi bine să consulți puțin și tendințele. Până la urmă, îți dorești un spațiu interior funcțional confortabil și cu aspect actual.

În cazul în care nu ți-ai actualizat cunoștințele în materie de elemente de design interior, cu siguranță și-ar fi de folos să afli ce anume ar trebui să eviți. În rest poți da curs liber imaginației.

1. Griul preponderent

Un trend pregnant în deceniul trecut a fost excesul de nuanțe de gri în designul interior. De multe ori, se apela la aceste nuanțe atât pentru pereți cât și pentru mobilier și/sau decorațiuni. Ei bine, această tendință pare să se stingă în favoarea conceptelor de design interior în care albul predomină.

2. Printurile tribale

Chiar dacă acest trend a fost unul în creștere masivă în ultimii ani, mai ales în ceea ce privește accesoriile decorative sau tapițeriile canapelelor sau chiar tapetul, o mare parte dintre designerii de interior doresc să exploreze și ate variante, așa că asistăm la o scădere în popularitate a acestui trend.

3. Blaturi din beton

Blaturile de beton în bucătărie au reușit să cucerească o nișă cu un potențial destul de ridicat, respectiv cea a designului interior cu accente industriale. Acum se dorește un alt fel de materiale. O mare parte dintre beneficiari doresc să se orienteze către materiale naturale care să ofere o combinație cât mai echilibrată între confort, funcționalitate și sustenabilitate.

Dacă te gândeai să înglobezi unul dintre aceste trei elemente în proiectul tău de design interior, reorientează-te către ceea ce are să îți ofere noul deceniu început în 2020.