oportunitati-vanzare -proprietari

Finalul anului deschide oportunități pentru proprietari

Mulți vânzători care au o proprietate de vânzare ezită să o scoată pe piață la finalul anului, în special în ultimul trimestru, Preferă să aștepte începutul anului următor pentru a face toate demersurile. Agenții imobiliari sugerează exact contrariul. Ultimul trimestru poate deveni o perioadă foarte bună pentru vânzare, în ciuda impresiei generale care sugerează că cererea este orientată către o altă direcție. Cumpărătorii par să fie concentrați către sărbătorile de iarnă și finalul de an, lăsând planurile majore, cum ar fi achiziția unei locuințe pe anul următor.

Această rezervă a vânzătorilor se poate transforma în extinderea timpului de vânzare. Până la finalul lunii septembrie toți cumpărătorii potențiali termină cu vacanțele, se întorc la serviciu dar își reiau în același timp planurile și proiectele pe care le-au neglijat în timpul vacanței, iar în cazul în care achiziția unei locuințe este unul dintre aceste proiecte, cu siguranță reîncep căutările. Așadar, proprietari ar trebui să aibă locuințele de vânzare pregătite și listate pe piață pentru a-l întâmpina pe cumpărător.

Spre deosebire de perioada verii, căutările pentru locuințe se intensifică și, în același timp, crește și numărul tranzacțiilor. Cumpărătorii sunt mai hotărâți în această perioadă, mai ales după ce în vacanțe au avut timp să se gândească, iar finalul anului pune și o oarecare presiune pe finalizarea acestui proiect personal pentru îmbunătățirea spațiului locativ propriu și al familiei. Mai mult, există cumpărători care sunt grăbiți să încheie achiziția în această perioadă pentru ca până în luna decembrie să pună totul la punct pentru a putea petrece sărbătorile de iarnă în casă nouă.

Dinamica prețurilor este, la rândul ei, un argument pentru cumpărător deoarece, chiar dacă nu se înregistrează neapărat scăderi, cumpărătorii au ocazia să încheie achiziția la un preț corect.

Proprietarii reticenți că ultimul trimestru al anului nu ar fi o perioadă bună pentru o vânzare avantajoasă, ar trebui să își reevalueze poziția și să-și pregătească proprietatea pentru a fi scoasă pe piață.