Halele industriale din zona Brașovului oferă oportunități la cheie pentru demararea afacerilor

Infrastructura industrială din jurul Brașovului prezintă oportunități interesante penrtru antreprenorii cu o idee de afaceri fundamentată printr-un plan de afaceri bien pus la punct. În parcurile industriale din zonele limitrofe orașului de sub Tâmpa sunt hale industriale „la cheie” care odată cumpărate sau închiriate, oferă condiții adecvate pentru începerea cât mai rapidă a activității de producție. Avantajul major al unei hale gata construite îl reprezintă timpul scurt de care antreprenorul are nevoie pentru a-și începe activitatea propriu-zisă.

În jurul Brașovului s-au construit parcuri industriale cu toate dotările care facilitează desfășurarea în cele mai bune condiții a activităților industriale de producție. De al utilități, căi de comunicații, până la halelel propriu-zise, se întrunesc toate elemntele care încurajează inițiativa antreprenorială. Mai mult, capcitățile de producție pot deveni și o oportunitate interesantă de investiții pentru companiile străine în expansiune care caută să-și asigura forță de muncă specializată în domeniile în care activează la costuri cât mai competitive.

În general, România oferă un climat favorabil investitorilor în domeniul industrial, iar Brașovul face parte din centrele economice importante ale țării în care se regăsește acest climet favorabil.

Parcurile industriale sunt un exemplu în acest sens. Au apărut exact din nevoia de spații industriale adecvate unor activități complexe de producție. Chiar dacă parcurile industriale din Brașov beneficiază de dotările corespunzătoare, intervine o problemă importantă care diminuează ritmul investițiilor, respectiv infrastructura. Lipsa unei rețele de autostrăzi care să facă legătura între cele mai importante căi de comunicații europene temperează entuziasmul investitorilor care ar dori să pornească operațiuni în țara noastră, în speță, în parcurile industriale din jurul Brașovului. Această lipsă a unei rețele adecvate de drumuri crește timpii și costurile de transport.

Totuși, costurile cu forța de muncă, mai mici decât în țările membre UE justifică, cel puțin pentru următoarea perioadă stabilirea unei baze de producție în România, în special pentru companiile străine.