Incredibil, dar adevărat: apartamente de vânzare cu 8.500 de euro

Băncile au devenit agențiile imobiliare cu cele mai avantajoase oferte. Creditele neperformante au transformat băncile în agenții imobiliare de ocazie. Situația nu este una foarte fericită pentru intituțiile financiare care trebuie să scape de acest portofoliu imobiliar acumulat, iar pentru a se asigura de vânzări rapide, practică prețuri extrem de reduce.

Astfel, licitația pentru un apartament cu trei camere în Centrul Vechi al orașului Cugir, județul Albă, are un preț de pornire de 8.500 de euro. Apartamentul are 76 de metri pătrați și este vândut de Bancpost, conform site-ului dedicat proprietăților exectuate silit exacutări.com. În același timp, un apartament de vânzare în zona Brașovului, respectiv în Prejmer, are un preț de pornire de 10.500 de euro, conform aceleiași surse.

Cele două cazuri nu sunt izolate. Chiar și în București, unde se înregistrează prețuri „piperate” la imobiliare, proprietățile executate silit sunt adevărate chilipiruri. De exemplu, un apartament de 53 de metri pătrați, cu două camere, situat în sectorul cinci este scos la licitație cu un preț de pornire de 19.950 de euro.

Proprietățile executate silit sunt o oportunitate interesantă pentru cumpărători. Chiar dacă preșul de vânzare poate fi unul extrem de avantajos, există și o serie de dezavantaje care țin de starea proprietății. Este foarte posibil să fie nevoie de investiții majore pentru renovarea apartamentului. Nu sunt puține cazulrile în care cei executați siliți au vandalizat proprietatea înainte să o elibereze. Aparent, prețurile sunt foarte avantajoase, dar ofertele trebuie studiate foarte bine. În condițiile în care proprietatea nu poate fi vizionată înainte, achizițiile prin licitații publice sunt un pariu destul de riscant pentru cumpărători, Practic, în afară de descrierea proprietății, localizarea și, în cel mai bun caz, câteva poze de calitate slabă, sunt singurle indicii care oferă o imagine aproximativă asupra proprietății scoase la licitație.