cumperi-in-brasov

Intenționezi cumperi în Brașov în 2019? Uite câteva elemente pe care ar trebui să le iei în considerare

Anul 2019 se anunță unul de stabilitate pe piața imobiliară, așa că nu vom asista la evoluții pronunțate de prețuri. În aceste condiții, dacă intenționezi să cumperi în Brașov, indiferent că este vorba de o casă sau de un apartament, poți avea șansa de a face achiziția la un preț avantajos.

Oferta se anunță a fi una destul de variată cu o serie de proiecte rezidențiale estimate pentru finalizare în 2019. Totuși, cererea pare a avea o manifestare mai pronunțată decât a ofertei. Așadar, pentru fiecare unitate locativă, s-ar putea să te lovești de o concurență redutabilă.

Pentru a evita concurența, cel puțin într-o anumită măsură, ar trebui să te orientezi către „cărări mai puțin bătătorite”, astfel încât să poți să cumperi în Brașov o locuință adecvată nevoilor tale locative și, foarte important, una care se încadrează în bugetul tău.

  • Nu te gândi doar la locuințele la cheie. În loc să cauți locuințe la cheie, în clădiri noi, orientează-te către cele care au nevoie de renovări pentru a avea gradul de confort pe care îl cauți. Aici vei avea o libertate mai mare de negociere, iar vânzătorul va fi mai deschis în a ajunge la un compromis.
  • Ia în considerare anunțurile mai vechi. Orientarea către anunțurile publicate de multă vreme s-ar putea să te ducă înspre o tranzacție de succes. Și în acest caz ai o libertate de negociere. Este foarte posibil ca vânzarea să fi devenit presantă pentru vânzător, ceea ce îl va face mai deschis să discute despre preț. După ce a stat luni sau chiar ani cu proprietatea nevândută are un indiciu clar că ceva nu este aliniat la tendințele pieței și este dispus să facă compromisuri.
  • Discută cu un agent imobiliar. Frecvent, agenții imobiliari au niște proprietăți care se găsesc mai greu. Acestea sunt așii din mâneca fiecărui agent. Așa că, în cazul în care alegi să lucrezi cu un agent, cere-i sfatul și recomandările.