Portrait of a casual man covering his nose with hand

Mirosurile neplăcute, o capcană imobiliară în care nu ai vrea să aluneci

Chiar dacă ți se pare că ai găsit locuința ideală, nu te avânta să finalizezi achiziția până când nu ai analizat cu atenția toate detaliile. Da, ai studiat spațiul, compartimentarea, știi deja cum îți aranjezi mobila, dar s-ar putea să fie unele aspecte mai puțin vizibile care ar putea să-ți scape. Mirosurile neplăcute ar putea fi unele dintre aceste aspecte.

Este posibil ca în timpul vizionării să nu fi simțit nimic neobișnuit, dar asta nu înseamnă că nu ar putea să apară mirosuri care, pe termen lung, ar putea altera calitatea vieții. Așadar, fă vizite repetate în zonă pentru a vedea dacă sunt elemente care ar putea crea acest disconfort. Mai jos, ai câteva elemente cărora ar trebui să le acorzi atenție.

Atenție la calitatea aerului din zonă

Calitatea aerului este esențială. Chiar dacă nu o poți determina fără o aparatură specială, bazează-te pe simțuri. Dacă simți un miros neplăcut atunci când mergi la vizionare, ar trebui să îi descoperi originea. Poate fi ceva trecător, dar dacă este un miros permanent generat de deșeuri sau de o activitate industrială din zonă, s-ar putea să fi o problemă. De obicei, în zonele limitrofe ale orașelor pot apărea asemenea probleme.

Mirosuri generate de imobil

Ghena izolată necorespunzător sau instalațiile vechi sau care nu au fost executate așa cum trebuie, pot fi surse de mirosuri neplăcute. Din păcate, mirosurile provenite din aceste surse nu prea pot fi eliminate, așa că vor fi o sursă permanentă de disconfort. Este posibil ca doar apartamentul pe care îl ai în vedere să sufere de acest element de disconfort, așa că o igienizare completă ar putea fi remediul.

Discută cu vecinii

Discuțiile cu vecinii sunt, de cele mai multe ori, extrem de relevante pentru descoperirea viciilor ascunse. Urmărește să inițiezi o discuție cu unii dintre vecini pentru a afla detalii despre ceea ce înseamnă locuirea în clădirea vizată.