spatii-birouri-brasov

Se anunță un an perfect pentru clădirile de birouri

2017 pare să fie anul care boom-ului pe piața clădirilor de birouri. Dezvoltatorii încep să lase segmentul rezidențial pe un plan secund, orientându-se cu precădere către investiții cu rentabilitate mai mare. Birourile par să devină din ce în ce mai rentabile în special în orașe cu economie dinamică, atractivă atât pentru multinaționale, dar care încurajează, în același timp și antreprenoriatul. Brașovul face parte din „lista scurtă” a orașelor din România care pot oferi condiții economice optime pentru dezvoltarea afacerilor. De aceea, clădirile de birouri sunt o oportunitate de exploatat în oraș.

Se preconizează că în 2017, companiile care își caută un spațiu de birouri vor avea de unde alege. Pe lângă clădirile existente care își transformă destinația din spații rezidențiale în spații comerciale și de birouri, apar clădiri noi care vizează atât companiile mici, startup-urile, dar și companiile internaționale care vor să-și stabilească sau să-și extindă operațiunile în țara noastră.

Pe segmentul spațiilor de birouri, după cum este și normal, Bucureștiul dă tonul. Conform unui sondaj realizat de o firmă de profil, în 2016 au fost livrați peste 280.000 de metri pătrați de spații pentru birouri, mai mult decât suprafața cumulată livrată între 2012 și 2015, informează dezvoltatorimobiliar.ro.

Conform aceleiași surse, în 2017 în București se va menține ritmul de creștere a spațiilor de birouri. Ecouri ale acestei dezvoltări intense a spațiilor de birouri se va resimți și la nivel național în zonele cu efervescență economică. Brașovul este printre orașele cu potențial pentru dezvoltarea unei piețe dinamice de spații comerciale și de birouri. Chiar dacă nu se va resimți o creștere atât de accelerată ca în București, pe termen mediu și lung, clădirile de birouri vor juca un rol din ce în ce mai important pe piața imobiliară locală.