Sfaturi de sezon pentru vânzarea locuinței

În mod tradițional, iarna și mai ales luna decembrie și prima jumătate a lunii ianuarie sunt niște perioade de acalmie în toate domeniile. În principiu, nici segmentul imobiliar nu face excepție. Totuși, vânzătorii nu ar trebui să amâne listarea și promovarea proprietăților pe care doresc să le vândă.

Primăvara este cea mai bună perioadă pentru tranzacțiile imobiliare, dar pentru a beneficia de „boom-ul” care va începe aproximativ în martie, trebuie pregătit terenul, trebuie popularizată oferta.

Chiar dacă în luna decembrie oamenii au alte preocupări, nu ar fi exclus să primești câteva cereri de vizionare. Pregătește-ți locuința, astfel încât prima impresie să genereze un impact vizual puternic asupra cumpărătorului potențial. Sezonul sărbătorilor de iarnă te ajută să creezi o atmosferă călduroasă prin aplicarea decorațiunilor specifice acestei perioade. Nu contează dacă proprietatea este locuită sau nu, important este să ofere acea atmosferă liniștită și familiară a Crăciunului. Oferă-i locuinței acel plus de valoare dat de atmosfera de sărbătoare, convinge cumpărătorul potențial că apartamentul sau casa pe care o vizionează poate fi locul ideal în care să-și petreacă sărbătorile de iarnă anul viitor.

Atmosfera de sărbătoare din locuința scoasă la vânzare poate fi un argument interesant pentru cumpărătorul potențial. O locuință cu o atmosferă caldă, plăcută, îmbie, se face dorită, iar comportamentul gazdei poate influența această mecanismul de luare a deciziei de cumpărare. Mai ales iarna, vânzătorul poate oferi un ceai sau o ciocolată caldă cumpărătorului potențial, poate conduce discuția către un ton degajat, astfel încât, cumpărătorul să se familiarizeze cu locuința, să înceapă să-și imagineze cum ar fi dacă ar locui în spațiul respectiv.

Oferta de apartamente de vânzare în Brașov pare și mai atractivă în această perioadă, iar proprietarii pot miza pe cartea familiarului, a confortului și a căldurii pentru a ajunge să convingă cumpărătorul potențial. Brașovul oferă un plus din perspectiva atmosferei de iarnă care accentuează atmosfera de căldură a căminului.