casa

Sfaturi pentru vânzători: reparații rapide care pot determina o primă impresie de impact

Atunci când sunt în căutarea unei case cumpărătorii sunt foarte atenți la detalii. De aceea, locuința trebuie să arate îngrijit și să nu trădeze o oarecare neglijență a proprietarului. Înainte să scrii anunțul și să pui panoul „casă de vânzare” în geam, ar trebui să faci câteva reparații rapide care vor genera o primă impresie pozitivă din partea cumpărătorului potențial, care inspectează cu atenție fiecare colțișor, care începe să analizeze și să evalueze locuința de la intrarea pe stradă înainte chiar să o vadă.

Hai să vedem câteva elemente de impact care pot fi făcute cu un cost redus!

  • Ușa de acces este probabil, primul element cu care se întâlnește cumpărătorul potențial, de aceea aspectul ei este esențial pentru o primă impresie pozitivă. Așadar, dacă nu ai mai renovat de mul ușa, nu ar strică să îi aplici măcar un strat de vopsea, dacă nu poți face lucrări mai complexe. Dacă bugetul îți permite, ar fi ideal dacă ai înlocui ușa cu totul, mai ales dacă cea veche nu are un farmec aparte.
  • Soneria funcțională. Da, mulți cumpărători potențiali au tendința să apese pe sonerie, doar să verifice dacă aceasta funcționează. Dacă știi că a ta are probleme, nu ezita să o repari sau să înlocuiești.
  • Preșul de la intrare. Dacă ai un preș vechi și prăfuit, nu ar fi o idee rea să-l schimbi cu unul nou. Ochiul critic al cumpărătorului potențial va analiza, cu siguranță și acest aspect.
  • Plante în ghiveci. Dacă nu ai apucat să amenajezi grădina, pune în fața ușii niște plante în ghiveci. Vei reuși astfel să adaugi o pată de culoare proprietății, iar cumpărătorul potențial va aprecia, cu siguranță senzația generală de calm pe care o dau plantele.

Prima impresie contează enorm. Practic, în funcție de primul impact se pot deschide sau nu oportunitățile unei negocieri în vederea încheierii unei tranzacții mutual profitabile.