investitie imobiliara

Situația financiară personală dictează cel mai bun moment pentru o achiziție imobiliară

Indiferent că este vorba de achiziția unei proprietăți cu scopul de actualizare a nevoilor rezidențiale sau de o achiziție cu scop investițional, alegerea momentului este esențială. Se vorbește foarte mult de sezoane recomandate pentru achiziții, de identificarea momentului în care piața înclină să ofere condiții favorabile cumpărătorului, precum și de alte momente care ar putea duce la încheierea unei tranzacții avantajoase.

Chiar dacă recomandările în ceea ce privește momentele achiziției sunt multiple, una dintre aceste recomandări iese în evidență deoarece se bazează pe un element specific, variabil de la cumpărător la cumpărător. Este vorba de situația financiară.

Indiferent de condițiile de piață situația financiară a cumpărătorului determină în cea mai mare măsură momentul achiziției. Situația ideală este disponibilitatea sumei întregi pentru cumpărarea proprietății. În cazul în care ai nevoie de o finanțare, momentul ideal pentru contractarea uneia substanțiale pentru achiziția unei proprietăți imobiliare este recomandat să întrunească unele condiții. Aceste condiții sunt recomandate atât pentru acordarea facilă a finanțării, cât și pentru ca presiune financiară lunară asupra bugetului familiei să fie una cât mai redusă.

  • Achită orice alte credite contractate anterior, pentru nevoi personale sau pentru alte achiziții. Inclusiv cardurile de credit ar trebui acoperite.
  • Profită de o mărire de salariu sau de un bonus substanțial obținut. Aduce un ajutor important în obținerea unei finanțări.
  • Venitul cumulat al familiei este, la rândul lui un punct pozitiv important în obținerea unei finanțări.
  • Disponibilitatea unui avans cât mai mare.
    Venitul lunar al familiei poate suporta rata, fără să fie afectate celelalte cheltuieli.

Situația fiecărui cumpărător este unică, de aceea proprietatea imobiliară vizată trebuie să fie una care este adaptată bugetului. Achiziția unei proprietăți peste posibilități ar putea genera probleme serioase, mai ales dacă intervine, la un moment dat o scădere a veniturilor.