Spații de birouri: sfaturi pentru o relocare rapidă și fără stres

spatii-birouri-de-inchiriat-brasovRelocarea într-un spațiu adecvat nevoilor curente poate fi un demers costisitor atât din punct de vedere financiar, cât și din perspectiva timpului care trebuie alocat pentru instalarea în noua locație. Procesul de mutare perturba procesele firmei și, impune o serie de timpi morți din punctul de vedere al activității firmei.

De aceea, chiar dacă schimbarea spațiului de birou este imperios necesară, mulți administratori amână procesul până în ultimul moment. Totuși, în momentul în care mutarea este iminentă, aceasta trebuie planificată atent pentru ca efectele negative să fie minime, în timp ce efectele pozitive vor fi maximale. Avantajul strategic al mutării este localizarea noului spațiu pentru birou. Noua adresă poate deveni un factor important în determinarea succesului firmei, mai ales dacă interacțiunea cu partenerii și clienții se desfășoară, față în față, la sediul firmei. În cazul în care activitatea este de această natură, o adresă într-o zonă centrală, ușor accesibilă, cu vizibilitate și trafic intens ar fi un prim avantaj competitiv.

Odată ce locația a fost stabilită, ce urmează?

Planificarea spațiului
Înainte de mutare, planifică organizarea noului spațiu. Schițează o amenajare a spațiului pentru a știi din start locurile obiectelor pe care urmează să le instalezi. O planificare atentă a spațiului poate determina o economie de timp importantă, ceea ce înseamnă o reluare rapidă a activității.

Analiza costurilor
Construiește un buget pentru mutare, buget care trebuie să acopere nu doar chiria și mutarea propriu zisă a lucrurilor în noua locație, ci și eventualele actualizări ale echipamentelor, precum și eventualele cheltuieli presupuse de conectarea la utilitățile de comunicare, respectiv telefonie și internet. De asemenea, analizează costurile pe termen lung pentru a stabili bugetul lunar de care este nevoie pentru ca spațiul să asigure funcționarea optimă a activității.

Un birou nou este o oportunitate de marketing
Mutarea este o oportunitate bună pentru promovarea companiei. Nevoia pentru un spațiu mai mare transmite un semnal pozitiv, respectiv faptul că firma evoluează, crește, că devine un partener din ce în ce mai fiabil.

Pentru spații de birouri de închiriat în Brașov, agenția imobiliară Decent RealEstate propune alternative fiabile pentru companii mici, medii și mari.