design-interior

Trei trenduri care „fac ravagii” în design-ul interior

În timp ce agenții imobiliari se concentrează pe negocieri și prețurile proprietăților din portofoliul pe care îl gestionează, designerii de interior „se joacă” prin locuințele moderne cu forme,culori și accesorii care le transformă în spații reprezentative pentru omul modern. Cele mai fierbinți tendințe ale momentului care îi „amețesc” pe cei care se gândesc în această perioadă la amenajări interioare sunt extrem de interesante.

Nuanțe puternice
Inspirat din modă, acest trend se bazează pe nuanțe energice și îmbinări de culori, forme și materiale care inspiră dinamism, prospețime, tinerețe, flexibilitate. În modă, stilul îmbină stilul sport, de competiție, echipamentul sportiv, cu stilul casual, combinație din care reiese La fel și în designul interior, elementele pur practice și funcționale primesc o notă elegantă, distinsă, astfel încât interiorul poate fi reprezentativ pentru orice categorie de public, de la omul de afaceri sobru, până la studentul preocupat de cum poate să îmbine distracția cu studiul pentru următorul examen.

Notele „feminine”
Aceste note intervin la nivelul finisajelor prin forme rotunjite și culori calde care intră într-un contrast plăcut cu albul pereților. Culoarea aurului roz, a cuprului creează, într-un spațiu armonizat un sentiment de confort de care oricine are nevoie acasă. Aici pot fi adăugate materiale de lux, cum ar fi marmura sau lemnul masiv pentru podele, astfel încât aspectul locuinței să primească acea eleganță fină, diafană, feminină care se potrivește atât de bine într-un spațiu rezidențial modern.

Elementele urbane
Stilul de viață urban nu avea cum să nu-și pună amprenta pe tendințele care se plimbă acum prin domeniul designului interior, tocmai pentru că, majoritatea celor care vor să-și optimizeze spațiul locativ locuiesc la oraș, de obicei la bloc. O atenție specială este acordată reamenajării apartamentelor mici. Aici se merge pe funcționalitate în defavoarea artificiilor de design. Stilul minimalist, practic, destinat maximizării spațiului este una dintre cele mai proeminente și actuale tendințe în design-ul interior. Minimalismul în spațiul locativ este oarecum sinonim cu modernismul.