fundatie-casa

Vrei o casă în Brașov? Verifică fundația!

În momentul în care cauți o casă în Brașov, indiferent că este o construcție nouă sau una veche, o verificare a fundației este esențială înainte de a trece la negocierile cu proprietarul O fundație cu vicii structurale va determina, în timp, daune severe, iar reparațiile pentru remedierea viciilor fundației te-ar supune, din poziția de nou proprietar la cheltuieli consistente.

De aceea, ar trebui să poți detecta unele defecte de unul singur tocmai pentru a-ți da seama dacă este cazul să chemi un specialist care să facă o evaluare pertinentă a situației.

1. Mirosul de mucegai este un indiciu clar al unei scurgeri sau infiltrații la nivelul fundației. Mirosul este cel mai ușor de identificat deoarece se va simți încă dinainte să intri în casă, mai ales dacă este vorba de o construcție veche.

2. Atenție la crăpături. Caută cu atenție crăpăturile din fundație. Analizează casa de jur împrejur, iar în cazul în care observi fisuri în fundație s-ar putea să fie o problemă. De asemenea, o înclinare a hornului ar putea să tragă un semnal de alarmă.

3. Concentrează și pe părțile din exteriorul casei, cum ar fi aleea de acces în curte, garajul sau terasa. Și la aceste elemente, uite-te după fisuri. În cazul în care sunt prezente s-ar putea să fie o problemă legată de sol sau de o execuție incorectă a lucrărilor.

4. Verifică subsolul căutând semnele unei inundații sau a unor scurgeri îndelungate. Indiciile după care te poți ghida sunt vopseaua cojită, igrasia, sau depozitele de calcar care se formează pe țevi.

5. Ușile și geamurile nu se închid și nu se deschid cum trebuie. S-ar putea să fie un semn al problemelor de fundație care au dus la modificări de formă ale casei. În cazul unei case noi cu tâmplărie nouă, o astfel de situație este un semnal de alarmă puternic.

În cazul în care ai întâlnit mai multe semne care ar putea indica o fundație cu probleme, cere ajutorul unui specialist care poate spune exact dacă temerile tale sunt întemeiate sau dacă poți cumpăra casa fără grija unor reparații ulterioare extrem de costisitoare.