Workstation desk in a large room

Vrei să închiriezi? Cum arată chiriașul ideal?

Înainte de a demara procesul de promovare a proprietății pentru închiriere are trebui să determini profilul chiriașului ideal. Acest lucru este important mai ales dacă te interesează un contract de închiriere pe o perioadă lungă.

Portretul chiriașului ideal necesită luare în considerare a unor serii de criterii atât din perspectiva tipului proprietății oferite spre închiriere, cât și din cea a preferințelor subiective ale proprietarului.

Tipul locuinței

Este foarte important să determini cărui tip de chiriași se potrivește spațiul disponibil. Dacă este un spațiu care poate primi destinații multiple, este cu atât mai bine deoarece se extinde plaja de chiriași potențiali. În schimb, dacă ai o garsonieră în vecinătatea campusului dintr-un oraș universitar, chiriașii vor fi studenții.

În același timp, un apartament cu 2 camere este potrivit pentru un cuplu de tineri, dar nu va fi potrivit pentru o familie care are copii.

Situația financiară a chiriașului

Este foarte important, pentru o închiriere pe termen lung să afli dacă potențialul chiriaș are o stabilitate financiară. Va trebui să-și asume lunar chiria precum și alte cheltuieli aferente locuirii. În același timp, este important să afli dacă persoana respectivă are datorii, credite în derulare care pun presiune pe bugetul său lunar. În cazul unei situații financiare precare, vei putea ajunge sa nu-ți achite chiria și nici restul cheltuielilor.

Starea locuinței

Dotările locuinței sunt importante pentru determinarea unei tipologii de chiriaș. De exemplu, o locuință mobilată și utilată complet va fi atractivă atât pentru chiriași care vor să stea o perioadă redusă, dar și pentru cei care vor să-și asume un angajament pe termen lung. Totodată, o locuință nemobilată și neutilată va atrage mai degrabă un chiriaș dispus să investească pentru a-și asigura confortul, ceea ce poate însemna o deschidere mai mare către un contract pe termen lung.