bucatarie

5 ponturi pentru o amenajarea unei bucătării perfecte

Bucătăria este o încăpere vitală pentru orice locuință. De obicei, aici își petrece familia cel mai mult timp, aici se prepară mâncarea și se servește masa. Tot bucătăria este și un spațiu important de socializare. În condițiile în care bucătăria are un rol atât de complex, pentru a și-l îndeplini trebuie să întrunească, atât atribute de confort, cât și de funcționalitate.

Astfel, în procesul de amenajare a bucătăriei, ar trebui să iei în considerare câteva aspecte pentru ca rezultatul final să fie unul pe măsura așteptărilor.

Culorile

Alegerile cromatice ne influențează starea de spirit, dar și percepția pe care o avem asupra unui spațiu. În cazul unei bucătării mici este nevoie să creezi impresia de spațiu, așa că sunt recomandate nuanțele deschise, atât la mobilier, cât și la pereți și pardoseală. Cu cât spațiul este mai mare, cu atât devine mai permisiv și deschide o serie de noi oportunități cromatice.

Împărțirea

În limita spațiului disponibil, o împărțire a bucătăriei contribuie la funcționalitatea încăperii. Astfel, delimitează un loc de luat masa, un loc pentru gătit și, dacă este posibil un spațiu de socializare. Locul de luat masa poate îndeplini și rolul spațiului de socializare atât timp cât poate oferi condițiile și atmosfera necesare pentru o seară cu prietenii sau una în familie.

Spațiile de depozitare

Acestea sunt un punct esențial pentru bucătăriei, iar de optimizarea lor va depinde confortul global al încăperii. Nu ai vrea să ai vase și tacâmuri răspândite peste tot. Gândește-te la lucrurile de care ai nevoie și creează o strategie a depozitării lor cât mai eficiente. Lasă și un spațiu suplimentar pentru obiectele care vor mai apărea pe parcurs. Obiectivul este ca bucătăria să nu fie sufocată de obiecte mai mult sau mai puțin utile.

Mobilierul

O bucătărie mică va avea nevoie de un mobilier construit personalizat după dimensiuni și cu obiectivul de acoperi cât mai bine nevoile. Pentru o bucătărie mare se poate merge și pe variantele de mobilier disponibile. Totuși, înainte de a cumpăra mobila, sunt necesare măsurători minuțioase, indiferent de dimensiunile bucătăriei.