Alegerea chririșului ideal

Mulți proprietari care au închiriat apartamente, au dat, cu siguranță peste „chiriași de coșmar” care au făcut imposibilă viața proprietarului. De la defacțiuni în apartament, până la restanțe la plate cheltuileilor, acest tip de chiriași, par să aibă un talent pentru a atrage și pentru a provoca probleme.

Acești chiriași transformă închirierea unei prioprietăți într-un adevărat coșmar pentru proprietari, așa că, proprietarul ar trebui să-și ia o serie de măsuri de siguranță pentru a evita întâmplările neplăcute. Oricând, proprietarul poate refuza să-și închirieze propreitatatea și să înceteze orice discuție dacă Ii se pare că repsectivul chiriaș nu prezintă garanția morală a unei relații comericale derulate în cele mai bune condiții. Abilitățile de psihiolog și capacitatea de a vedea dincolo de aparențe sunt esențiale în identificarea chiriașuluii potrivit. Un chiriaș potrivit înseamnă o colaborare pe termen lung din care ambele părți au doar de câștigat.

Intuiția este principala „unealtă” pe care proprietarul o are la dispoziție, așa că, în cazul în care ai un apartament de închiriat în Brașov, ascute-ți simțurile și studiază discret comportamentul chiriașului potențial. În cazul în care un candidat îți trezește semne de întrebare, dacă ai îndoieli în ceea ce îl privește, treci la următorul. Avantajul în Brașov, ca în majoritatea orașelor mari din România, este că întotdeauna există o cerere importantă de apartamente de închiriat. În plus, Brașovul este și într-o zonă turisitică importantă, ceea ce oferă alternativa închirierii în regim hotelier. Această variantă poate aduce venituri importante în special în vârfurile de sezon, atât iarna, cât și vara.

Pentru proprietari, închirierea unuei locuințe sau a unui spațiu comercial prezintă un risc potențial pe care trebuie să și-l asume. Până la urmă, est o afacere care poate duce un venit constant pe termne lung, dar, în același timp, poate provoca pierderi. Analiza chiriașului înainte de încheierea tranzacției este esențială pentru minimizarea riscurilor potențiale.