happy young couple relax at home

Ce despachetezi prima dată atunci când te muți în casă nouă?

Când ești într-o casă nouă, iar toate lucrurile îți sunt în cutii ai nevoie de o strategie de despachetare pentru a putea avea, într-o primă fază, un minim de confort. După zile sau chiar săptămâni de împachetat, perspectiva despachetării nu face decât să te descurajeze. Totuși nu e momentul să te lași, adună-ți puterile, organizează-te și aranjează-ți noua locuință. Nici perspectiva locuitului printre cutii pe termen nedefinit nu este una care „îți dă aripi”, nu-i așa?

Fă lucrurile într-o ordine logică, iar dacă vrei să vezi cam cum ar putea să arate un astfel de plan, citește mai departe.

În primul rând…

  • Fă curățenie. Șterge foarte bine mai ales acolo unde vor fi amplasate corpuri mari de mobilă sau electrocasnice mari. Ideal ar fi ca această curățenie să o faci înainte să îți ajungă lucrurile.
  • Organizează-ți lucrurile. Inspectează cutiile repartizează-le pe camerele în care vor fi puse obiectele pe carele conțin.
  • Începe cu obiectele de care ai mai multă nevoie. Deschide cutia cu obiectele de baie, ustensilele de bază pentru bucătărie și alte obiecte strict necesare pentru un minim de confort.
  • Aranjează obiectele mari de mobilier. Începe cu cele mai mari corpuri de mobilier și electrocasnice. Pune-le pe pozițiile lor și începe să le folosești. Montează dulapul și începe să-ți „descarci” hainele direct în el.

Stabilește prioritățile în funcție de nevoi

  • Dormitorul. Probabil nu vei reuși să despachetezi și să montezi tot dormitorul, dar ai putea să faci din pat o prioritate. Până una-alta este esențial să ai unde să dormi. De asemenea, pernele, paturile și așternuturile ar trebui să fie la îndemână.
  • Baia. Pe lângă dormit ai nevoie să te speli, așa că baia este încă o prioritate. În cazul în care ai baia funcțională și nu mai trebuie intervenit cu reparații ți retușuri, începe să îți instalezi aici toate cele necesare.
  • Bucătăria. Frigiderul și aragazul ar trebui să fie funcționale pentru a te putea bucura de un minim de confort în noua ta casă.
  • Odată ce ai rezolvat lucrurile de bază, despachetatul și aranjamentele detaliate vor fi mai ușor de abordat.