Criterii de închiriere pentru spații comerciale

spatii-comerciale-brasovDacă ești în căutare de spații comerciale în Brașov, în special pentru segmentul de retail, ar trebui să ai în vedere unele detalii extrem de importante. Aceste detalii pot face diferența între succesul și eșecul afacerii. Alegerea unei locații pentru o afacere care se bazează, în general, pe atragerea clientului potențial din stradă este o reală provocare, iar atât spațiu, cât și ideea afacerii și abordarea strategiei comerciale trebuie să se muleze pe comportamentul cumpărătorului local vizat.

În calitate de antreprenor, ce trebuie să ai în vedere dacă deschizi o afacere în Brașov?

  • Orientează-te către o nișă. Cdomerțul bunurilor de larg consum este deja preluat de supermarketuri și hipermarketuri. Un magazin cu mărfuri generale are șanse foarte mici să supraviețuiască într-o piață concurențială, așa că, orientează-te către o nișă pentru a capta interesul unui public țintă foarte bine definit pe care îl vei putea fideliza, care va veni să cumpere constant produsele pe care le oferi, atât timp cât te vei menține între limitele nișei.
  • Un spațiu comercial central. Dacă tot ai ales o nișă, ai nevoie de văd, ai nevoie ca lumea să vadă zi de zi magazinul, în special cei direct interesați. În plus, locațiile centrale sunt mai accesibile amatorilor produselor tale. Mai frecvent sau mai rar au drum prin centru și se vor opri, cu siguranță câteva minute pentru cumpărături.
  • Concurența. Nu doar spațiul fizic este important, ci și magazinele din zonă. Studiază puțin zona și vezi dacă există magazine cu oferte similare. Dacă sunt astfel de magazine, studiază-le abordarea comercială și gândește-te la o abordare care să aducă un plus de valoare produselor pe care le comercializezi.
  • De cât spațiu ai nevoie? Analizează nevoile afacerii, precum și potențialul de dezvoltare. Gândește realist și nu opta pentru un spațiu prea mare. De obicei, în zonele centrale chiriile sunt destul de ridicate, așa că o supraestimare se va regăsi în costurile lunare.

Oferta de spații comerciale din zona centrală a Brașovului este una interesantă, iar o idee bună poate găsi condițiile optime pentru a se transforma într-o afacere de succes.