În luna septembrie, tendințele marcate de prețurile apartamentelor în principalele centre urbane din țară au fost foarte diferențiate. În timp ce în unele orașe s-a putut distinge o tendință de stabilizare, în altele prețurile au intrat pe o pantă descendentă. Totuși, în alte orașe, printre care Brașov, Cluj-Napoca și Constanța, prețurile apartamentelor au marcat o apreciere.
În Brașov, conform indicelui Imobiliare.ro, creșterea pentru ambele segmente de piață, respectiv apartamente noi și apartamente în blocuri vechi, a fost de 0,9%. Astfel prețul pe metru pătrat util a înregistrat un avans real de la 1.197 euro, la 1.208 euro. Luate individual, ambele segmente au înregistrat creșteri. Bineînțeles, creșterile nu au fost uniforme, ci s-au înregistrat variații.
Prețul mediu pe metru pătrat pentru apartamentele vechi din Brașov au marcat un avans minim, 0,5%, de la 1.178 euro/mp la 1.184 euro/mp.
În același timp, apartamentele construite în ansambluri rezidențiale noi au înregistrat un avans semnificativ, 1,4%. Astfel, prețul mediu pentru acest segment pe piața din Brașov a ajuns la 1.262 euro/mp, de la 1.244 euro/mp.
Brașovul consemnează și un nivel crescut de interes pentru segmentul rezidențial, în special pentru apartamente. Acest tip de unități locative sunt vizate atât pentru o utilizare familială sau individuală, ci și pentru investiție, în special apartamentele situate în zona centrală sau în apropierea ei. În același sunt căutate și apartamentele aflate în cartiere care dispun de legături foarte bune cu zona centrală, atât din perspectiva drumurilor, cât și a legăturilor propuse de mijloacele de transport în comun.
Valoarea investițională a apartamentelor din zona centrală și din cartierele adiacente constă în oportunitățile către venituri suplimentare pe care le deschid. Chiar dacă în această perioadă, exploatarea apartamentelor în regim hotelier trece printr-o etapă de stagnare, pe termen mediu și lung, această abordare va aduce beneficii majore datorită potențialului turistic al orașului.