Sfaturi utile pentru achiziționarea primei case

Achiziția unui apartament în Brașov sau în orice alt centru urban din țară cu o activitate economică intensă, nu pare un demers foarte dificil. Oferta este variată, programul Prima Casă permite accesul destul de facil al tinerilor către finanțări iar, în contextul unei regiuni dezvoltate din punct de vedere al economiei, salariile sunt peste medie. Astfel, tinerii care doresc să cumpere prima locuință au, în principiu, toate condițiile pentru a face acest pas.

Cumpărarea primului apartament impune responsabilitate și asumarea unei responsabilități pe termen lung, așa că, tot procesul trebuie realizat cu atenție, astfel încât, la final, cumpărătorul să ajungă la cea mai bună alternativă disponibilă pe piață, în concordanță cu nevoile sale. Mai jos, sunt câteva aspecte care nu ar trebui scăpate din vedere.

Colaborarea cu o agenție imobiliară
Agenția imobiliară cunoaște realitățile pieței locale, iar expertiza îi permite să realizeze rapid un profil al cumpărătorului și să vină cu alternativele cele mai potrivite pentru nevoile și posibilitățile financiare. În plus, agenția imobiliară va oferi suport în toate etapele tranzacției.

Găsirea locuinței potrivite
Este poate cea mai dificilă etapă deoarece este greu de luat o decizie, în condițiile unei oferte bogate și variate. Cumpărătorul are tendința de a-și schimba prioritățile și preferințele pe măsură ce vede mai multe locuințe, așa că ajungerea la o alternativă potrivită este destul de dificilă datorită acestor variabile.

Obținerea finanțării
Un alt proces consumator de timp. Odată ce a fost găsită locuința, apar demersurile pentru obținerea creditului imobiliar. Aici este nevoie de parcurgerea unei suite întregi de etape birocratice, dar dacă apartamentul este corect evaluat, iar veniturile cumpărătorului îl califică pentru finanțare, atunci rezolvarea problemei este doar o chestiune de timp. Totuși înainte de alegerea unei bănci, este recomandată o analiză amănunțită a condițiilor de creditare, a dobânzilor și celorlalte aspecte tehnice ale creditului.